ИЗДВОЈЕНОСпорт

ПОВРАТАК МОТО -ТРКА У ВЕЛИКОМ СТИЛУ

Прва мото-трка у Дервенти у посљедњих 50 година, која се данас вози на новоизграђеном мото-крос излетишту у близини „Патковаче, привукла је бројне возаче, али и Дервенћане који су дошли да буду дио овог такмичења.
Организатор трке је Мото-клуб „Мирон Мото“, чији први човјек Мирослав Милојевић Мирон истиче да је задовољан урађеним послом, те одзивом и грађана и такмичара.
– Возачи су се добро одазвали и у три категорије имамо 24 такмичара. Задовољан сам стазом, с обзиром на то да је први пут у Дервенти, а они нису могли да вјерују да смо све ово успјели да припремимо. Мени је то највеће задовољство – рекао је Милојевић додавши да је трка итекако успјела, те се захвалио спонзорима који су подржали пројекат.
Трка се није бодовала, али је вожена под патронатом Мото-савеза БиХ, чији директор Давор Комшић истиче да данашња трка има три циља.
– Први циљ је отворење мото-крос стазе на лијеп и пригодан начин, други је инспекција од стране Мотоциклистичког савеза БиХ којом желимо утврдити способност организатора за будуће системске трке и трећи циљ је лиценцирање ове стазе. Сва три циља су задовољена, што значи да ће овдје, уколико се организатор буде држао смјерница за наредну годину шта још треба дорадити, бити трка државног првенства – рекао је Комшиц.
Задовољан трком био је и члан МК „Мирон Мото“ Недељко Тадић који је овом приликом возио своју прву мото-крос трку.
– Искуства су феноменална, успјели смо за кратко вријеме да направимо јако добар резултат што се тиче стазе и организације. Са те стране сам јако задовољан јер то оцјењују гледаоци и такмичари са којима смо разговарали у посљедњих неколико дана и сви су јако задовољни, похвалили су наш труд и рад, а надамо се догодине да ћемо успјети организацију такмичења подићи на још виши ниво – истакао је Тадић.
Посљедња мото-трка у Дербенти одржана је градским улицама 1969. године.

Резултати трке:
Класа МX1
1. Дамњан Дамњановић
2. Игор Кнежевић
3. Матеј Станић

Класа МX2
1. Ђорђе Чоловић
2. Давид Видовић
3. Тео Видак

Класа МX хоби
1. Марио Којић
2. Срђан Бабић
3. Зоран Видовић

Класа МX ветеран
1. Стево Бабић
2. Данко Тодорић

Класа МX турист
1. Момчило Малешевић
2. Синиша Пазуревић

Класа МX 85
Наступио само Ивано Видак

Related posts

МИШИНИ НОВИ ЈУНАЦИ ЧЕКАЈУ ЧИТАОЦЕ

admin

ПРОЧИТАЈТЕ ЗАКЉУЧКЕ РЕПУБЛИЧКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

admin

Будући ђаци започели припрему за школу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još