Друштво

ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ И ЕДУКАЦИЈА О ТУБЕРКУЛОЗИ

Општинска организација Црвеног крста Дервента, у периоду од 14. до 21. септембра, обиљежава „Недјељу борбе против туберкулозе“ под слоганом „Сви можемо учинити напор да се оконча туберкулоза у нашем окружењу“.

Тим поводом, реализоване су бројне социјално -хуманитарне, хигијенско – епидемиолошке и информативно – едукативне активности. Комисија за подмладак и омладину ЦК у основним и средњим школама организовала је предавања о превенцији и лијечењу од туберкулозе и осталих болести респираторних органа.

Такође, ова комисија је у школама организовала подјелу постера и брошура о туберкулози, као и продају 1.000 комада маркица Црвеног крста.

– У склопу обиљежавања ове недјеље посјетили смо десет социјално – угрожених особа која болују од болести респираторних органа и том приликом уручили им по један пакет хране. Донатори ових пакета су Миленко Зец и Ратко Ђекић – казали су у дервентском Црвеном крсту.

Поред тога, чланови подмлатка и омладине ЦК, у сарадњи са предузећем „Комуналац“, уредили су двориште Црвеног крста.

Related posts

Новогодишњи базар заблистао
бојама креативности

Derventski List

Дијелови Календероваца и
Доњег Детлака у сриједу без струје

Derventski List

Акција чишћења обала Укрине у недјељу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još