Друштво

Полиција упозорава на штетност
конзумирања опојних дрога

Припадници Полицијске станице Дервента претходних дана су проводили активности у циљу подизања свијести о посљедицама које настају конзумирањем опојних дрога, а поводом обиљежавања мјесеца борбе против зависности.

Полицијски службеници су дијелили летке „Стоп. Зависност. Пут који не води нигдје.“ који садрже основне информације о штетном дјеловању најчешће употребљивих дрога и посљедицама које настају по човјеков организам, начинима правовременог препознавања почетних симптома код особа која конзумирају наркотике, као и практичне савјете родитељима о могућностима превазилажења проблема младих људи који конзумирају дрогу.

– На подручју Полицијске станице Дервента у периоду од јануара до октобра ове године евидентирано је 25 случајева злоупотребе опојне дроге и то три кривична дјела и 22 прекршаја – поручено је из Полицијске управе Добој.

Они су додали да ће Полицијска станица Дервента и у наредном периоду наставити са провођењем активности у циљу сузбијања и откривања свих облика злоупотребе дрога, као и на подизању свијести грађана о посљедицама које настају коришћењем наркотика.

Related posts

Дио Поља сутра без струје

admin

Представљена занимања
и њихови потенцијали

Derventski List

Породични љекари од 1. новембра заказују прегледе КТ и МР

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još