ИЗДВОЈЕНОНовости

Полицијска станица предложена
за Великогоспојинску повељу

Полицијска станица Дервента овогодишњи је приједлог за највише признање града, Великогоспојинску повељу са златним грбом града, док су Младен Тодорић из Доњег Детлака и Васо Мичић из Босанских Лужана предложени за Захвалнице.

Потврдио је то предсједник Комисије за награде и признања Скупштине града Давор Симић нагласивши да ће коначну одлуку о додјели признања донијети парламент.

– На сједници комисије смо констатовали да приједлог Градског одбора СНСД-а да Великогоспојинска повеља града буде додијељена Полицијској станици испуњава услове јавног позива, као и приједлози за Захвалнице. Ови приједлози упућени су у даљу процедуру – рекао је Симић прецизирајући да је Градска борачка организација за Захвалницу предложила Младена Тодорића, а Градски одбор Социјалистичке партије Васу Мичића.

Образлажући приједлог да највише признање града ове године понесе Полицијска станице, Градски одбор СНСД-а навео је да је ова станица од свог настанка до данас основни субјекат заштите и безбједности на подручју града, те да је показала висок степен професионалности и ефикасности.

– Полицијска станица Дервента својим заједништвом, професионалним радом и резултатима даје континуиран допринос развоју града у области очувања јавног реда и мира, безбједности грађана, имовине, безбједности саобраћаја, те изузетан допринос у заштити и спасавању становништва и других материјалних добара. На тај начин ствара безбједније услове за живот и боравак свих грађана у Дервенти – истиче се у образложењу уз подсјећање на активности и позитивне примјере дјеловања припадника Полицијске станице.

У приједлогу Градске борачке организације да Захвалница ове године буде додијељена Младену Тодорићу наглашено је да се ради о бившем припаднику Војске Републике Српске, који је учествовао у бројним хуманитарним акцијама несебично помажући онима којима је помоћ била потребна, жртвујући вријеме, енергију, а често и ресурсе своје породице.

– Тодорић се посебно ангажовао приликом покретања и реализације акције „Борци за борце“ током које група бораца од донатора прикупља новчана средства и уручује их борцима, а најсвјежији примјер његовог ангажовања је организација акције за изградњу куће породици Малић у Доњем Детлаку, а активан је и добровољан давалац крви – наводи се у образложењу приједлога.

Из Социјалистичке партије истакли су да Васо Мичић Захвалницу заслужује својим вишегодишњим континуираним радом и залагањем, чиме доприноси унапређењу мјесне заједнице, а ужива и углед узорног радника и стручњака, честитог и вриједног грађанина.

– Мичић је идејни творац и реализатор изградње спомен – парка поводом 80 година од страдања српских цивила из Босанских Лужана, Нових Лужана, Костреш и Барице – навели су из Градског одбора СП-а. 

Великогоспојинска повеља са златним грбом града и Захвалница града додјељују се поводом 28. августа, Дана града и то на свечаној сједници Скупштине града.

Младен Тодорић
Васо Мичић

Сједница парламента

Секретар Скупштине града Сања Малешевић казала је да је Комисија за награде и признања одлуке о приједлозима за признања донијела једногласно.

– То је коначни приједлог комисије и биће упућен Скупштини града на разматрање. Сједница парламента требало би да буде одржана до краја овог мјесеца – казала је Малешевићева.

Related posts

ПОУЗДАНИМ ВИЈЕСТИМА И ЗАКОНИМА ПРОТИВ ЛАЖНИХ ПОРТАЛА

admin

Духовна ризница дервентског краја

admin

Најмлађи Дервенћани
најљепши украс града

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još