Друштво

Послодавцима доступна подршка за
запошљавање особа са инвалидитетом

Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“, у сарадњи са Савезом „Менерали“ организовало је данас предавање у оквиру пројекта „Утицај дигитализације на радна права особа са инвалидитетом у Дервенти“ на којем су представљене могућности за запошљавање и програми подршке.

Предавачи су били представници Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске и Завода за запошљавање РС, а координатор пројекта Индира Бундавица Пфајфер објаснила је да је циљ пројекта, који је ушао у завршну фазу, унапрјеђење радних права особа са инвалидитетом.

-На предавању су представљене могућности запошљавања особа са инвалидитетом с фокусом на регулативе, технологије, прилике и изазове које дигитализација доноси на тржишту рада – рекла је она, док је представник Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Вјекослав Марковиновић додао да овај фонд путе јавног позива додјељује износе од седам до 13.000 марака послодавцима за запошљавање особа са инвалидитетом.

Предавању су присуствовали и представници Градске управе, Центра за социјални рад и особе са инвалидитетом.

Related posts

Приредбе и посјета „Мотомразева“
уљепшали крај полугодишта

Derventski List

Пјесмама и рецитацијама
славе људска права

Derventski List

Објављени резултати јунског уписног рока

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još