Спорт

Почеле припреме за нову сезону

Дервентски фудбалски прволигаш „Текстилац“ почео је припреме за сљедећу сезону. Играчи вриједно раде под диригентском палицом тренера Дариа Пурића, који је екипу водио и током протеклог првенства.

У односу на прошлогодишње првенство екипа ће бити у нешто измијењеном саставу, с обзиром да је неколико играча добило повољније понуде и одлучило да Дервенту замијени за неку другу средину. Тако је Хамзић отишао у премијерлигашку екипу Сарајево, голман Симић и дефанзивац Вуковић прву лигу Републике Српске замијенили су Првом лигом Србије, док је Јањушевић одлучио да каријеру настави у Тешњу. Такође, највјероватније слиједи и одлазак Огњена Коромана, спортског директора клуба.

Неколицини играча руководство клуба се захвалило и одлучило да с њима прекине сарадњу, а празнине у тиму попуњене су новим играчима.

– Јасно нам је да ћемо морати уложити доста рада и труда. Предност је да смо почели припреме на вријеме тако да ћемо се уиграти и посложити на најбољи начин до почетка сезоне. Већ имамо шест – седам квалитетнијих играча који ће „носити“ екипу заједно са провјереним домаћим играчима. Неколико фудбалера је и на проби, испитујемо њихове способности, а оставићемо могућност да дође још неко вансеријско појачање ако се укаже прилика с обзиром да је прелазни рок до средине септембра рекао је шеф струке дервентског прволигаша.

Екипа ће бити спој младости и искуства, што ове године захтијевају и пропозиције првенства, с обзиром да од прве минуте на терену морају бити три играча испод 21 године. Пурић је задовољан досадашњим током припрема иако момци не тренирају стално у пуном саставу због оправданих одсустава.

– Неки играчи се враћају у форму послије повреда, али смо на добром путу. Већ у суботу нас очекује прва припремна утакмица на домаћем терену против Шамца која ће нам ближе рећи шта нам треба да би били још бољи. Када сви будемо на окупу имаћемо пристојан „ростер“ за дугу сезону која је пред нама, и што је најважније која ће моћи да испоштује клупске амбиције – каже Пурић.

Управа клуба истиче да је овогодишњи такмичарски циљ пласман у горњи дио табеле.

– Наш циљ је пласман међу првих шест екипа на табели. Сматрам и да смо оформили тим који ће се моћи носити са свима у лиги, што нам је најважније – рекао је предсједник клуба Синиша Ружојчић.

Скупштина клуба

За 29. јул заказана је сједница Скупштине „Текстилца“ на којој би требало да буду изабрани нови чланови Управног одбора. Како је познато, један дио чланова Управног одбора поднио је оставке, па је огроман посао био на предсједнику клуба и једном члану управе. Осим избора новог Управног одбора, члановима Скупштине биће презентован и извјештај о раду.

Related posts

„ТЕКСТИЛАЦ“ СУТРА ДОЧЕКУЈЕ „СУТЈЕСКУ“

admin

Дјечији фудбалски турнир помјерен за 18. септембар

admin

Списак учесника
гарантује добар фудбал

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još