ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Припремни програм за
будуће првачиће од сриједе

Тромјесечни припремни програм у години пред полазак у школу за дјецу која нису обухваћена редовним предшколским васпитањем и образовањем почиње у сриједу, 1. марта, а осим у вртићу „Трол“ будући ђаци за школу ће се припремати и у Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи, а по први пут и у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Припрему за школу ове године у вртићу „Трол“ имаће 107 будућих првачића, а првог дана програма биће одржан родитељски састанак.

– Укупно имамо пријављено 107 дјеце, који ће припремни програм похађати распоређени у четири групе. Родитељски састанак је планиран 1. марта у 16 часова како би се дјеца и родитељи упознали са васпитачима и планираним програмом рада. Подсјећамо родитеље да је првог дана програма потребно донијети уредан налаз столице на паразите, који ће предати васпитачу групе. Само са уредним налазом дијете може боравити у групи – рекла је директорица „Трола“ Гордана Симић.

У осињској школи програм ће похађати 17 предшколаца.

– Родитељски састанак у нашој школи биће одржан у сриједу у десет часова када ћемо родитеље упознати са детаљима програма – рекао је директор школе Жељко Стјепановић.

По први пут, припремни програм за дјецу која ће у септембру сјести у школске клупе, биће реализован и у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

– За припремни програм пријављено је шесторо дјеце са потешкоћама у развоју, са којима ће радити дефектолог. Дјеци ће бити обезбијеђен и дидактички материјал – казали су из „Будућности“.

Програм који траје од 1. марта до 1. јуна организује Министарство просвјете и културе РС, уз подршку локалних управа, а намијењен је социјализацији дјеце и њиховом прилагођавању предстојећим школским обавезама. Програм је, као и ранијих година, бесплатан.

Related posts

Убрзан ритам нових генерација захтева промене у образовном систему

admin

УСВОЈЕН ПЛАН КАПИТАЛНИХ УЛАГАЊА ОД 1,83 МИЛИОНА КМ

admin

УДРУЖЕНИМ СНАГАМА ДО НОВЦА ИЗ ЕУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još