ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Припремни програм за
будуће првачиће од 1. марта

Припремни програм у години пред полазак у школу за дјецу која нису обухваћена редовним предшколским васпитањем и образовањем биће реализован и ове године у вртићу „Трол“ за више од стотину малишана.

Тромјесечни програм почиње 1. марта, а будући првачићи ће сваким радним радом по три часа боравити у вртићу, а овај вид припреме за школу је, као и до сада, бесплатан.

Директорица вртића „Трол“ Гордана Симић казала је да је за програм пријављено 104 дјеце рођене 2016. и 2017. године.

– Припремни програм, као и ранијих година, почиње 1. марта. а завршава се 1. јуна. Током пуна три мјесеца малишани ће уз помоћ васпитача упијати знање и вјештине које ће им помоћи да савладају прве школске кораке. Ове године имаћемо четири групе, које ће окупити 104 пријављена малишана – рекла је Симићева истакавши да ће први родитељски састанак за пријављену дјецу бити одржан 1. марта.

– Тог дана упознаћемо и родитеље и дјецу са васпитачима, обавезама и одговорностима које их очекују током програма. Важно је подсјетити да је неопходно да родитељи донесу уредан и свјеж налаз столице дјетета, јер је то предуслов да дијете крене у припремни програм  – рекла је Симићева.

Сви малишани који буду дио програма имаће обезбијеђен дидактички материјал, али и могућност да похађају специјализоване активности у вртићу.

– То су „Школа плеса“ и „Мала школа спорта“, које нису дио припремног програма. То радимо поучени искуством из претходних година, када је међу родитељима владало велико интересовање за те програме, а такође желимо сву дјецу да укључимо у манифестације које слиједе – казала је Симићева додавши да ће осим дјеце из припремног програма, вртић „Трол“ на јесен испратити и 60 будућих школараца из редовног програма.

Осим у „Тролу“ предшколци ће припремни програм похађати и у Основној школи „Ђорђо Панзаловић“.

–  Као и ранијих година, у нашој школи биће реализован припремни програм пред полазак у школу, за који је пријављено 16 малишана. Ово искуство се показало позитивним за дјецу и настојаћемо да наставимо да га проводимо и наредних година – рекао је директор ове школе Жељко Стјепановић, док ће због недовољног броја дјеце овај програм изостати у Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима.

– Нажалост, ове године немамо довољан број пријављених предшколаца за организацију припремног програма – казала је директорица Маја Петровић.

Related posts

„У сусрет прољећу“ музика,
пјесма и стихови

Derventski List

Дервента данас центар мото – кроса (ФОТО)

admin

Шетњом по Мотајици оснажују борбу против рака дојке

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još