ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ДЕРВЕНТА УГОСТИЛА ОКО 400 ПРЕДШКОЛАЦА

У Спортској дворани данас се окупило око 400 предшколаца који су на „Малој олимпијади“ одмјерили снаге у спортским такмичењима.

Ову спортску смотру организовали су Дјечије обданиште „Трол“ и Школа спорта „Арена“, а такмичило се 13 екипа из десет градова, односно из Дервенте, Брода, Шамца, Модриче, Српца, Градишке, Добоја, Прњавора, Тополе, Теслића и Угљевика.

Директорица „Трола“ Гордана Симић подсјетила је да је та предшколска установа деведесетих година организовала оваква такмичења, а да су на овај начин, поновним организовањем „Мале олимпијаде“, жељели да оживе традицију и промовишу здрав начин живота који укључује бављење спортом.

– Желимо да промовишемо здравље и ово нам је прилика да то и учинимо. Одзив на ову манифестацију је заиста добар и потрудили смо се да будемо добри домаћини. Хвала локалној заједници и привредницима, као и нашим пријатељима који су нас подржали и надам се да ће овакве манифестације бити организоване сваке године – казала је Симићева.

Манифестацију су подржали начелник општине Милорад Симић, који је олимпијаду свечано и отворио, као и бројни привредници.

– Драго ми је да су се ови другари окупили овдје, они јесу мали, али остаће им ово у лијепој успомени. Ова дјечица су лијепо ушаренила Дервенту и ово је мали допринос борби против бијеле куге. Не може се то административно ријешити, али ако подржавамо овакве ствари, када се радујемо дјеци, онда можемо рећи да смо нешто урадили. Дјеца су број један и увијек на првом мјесту – казао је Симић.

Тренер из Школе спорта „Арена“ Дарко Панић рекао је да је циљ манифестације да се дјеца друже и стекну такмичарске навике.

Коначни пласман:

1. Србац

2. Модрича

3. Трол, Дервента

4. Припремна настава Трол, Дервента

Related posts

Вријеме је увијек зрело да се говори о злочинима

admin

Станковићи и Малојчани
сутра без струје

Derventski List

Малени музичари показали
таленте и отворили срца за хуманост

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još