Друштво

Пријава првачића у ОШ „Никола
Тесла“ од 1. фебруара

Пријава дјеце дорасле за упис у први разред у Основној школи „Никола Тесла“ почиње 1. фебруара и трајаће до 31. марта, а родитељи као и лани имају могућност да дијете упишу путем интернет платформе еУпис https://eupis.skolers.org/

Страници се може приступити уз коришћење било којег урeђаја са интернет везом као што су рачунар, таблет или телефон.

– На основу електронске сагласности родитеља, у оквиру интернет платформе еУпис, школа преузима све потребне податке за упис ученика у први разред, као што су извод из матичне књиге рођених, увјерење о држављанству и увјерење о пребивалишту, те у том случају родитељи нису у обавези да доносе наведену документацију у школу приликом тестирања дјетета.

Приликом уписа родитељ доноси само љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу – прецизирали су из управе школе.

Послије успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати их о терминима за тестирање дјеце и о другим важним информацијама.

– Родитељи који из неког разлога нису у могућности да електронски пријаве дијете, то могу да учине и у просторијама школе, као и претходних година или путем телефона број 053/333-265. Стручна служба школе ће приликом евидентирања дјетета договорити са родитељима термин тестирања, а документација потребна за упис доставља се школи приликом тестирања – нагласили су из ОШ „Никола Тесла“.

За све додатне информације родитељи се могу јавити на број телефона 053/333-265 или мејл адресу os106@skolers.org

Упис дјеце у први разред обавља се у априлу и мају текуће године. У први разред уписују се дјеца која закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година. На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу. У изузетним случајевима, у први разред се могу уписати дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је то у најбољем интересу дјетета. У први разред уписује се и дијете старије од шест година које због болести или других разлога није било уписано у школу. Ранији упис, као и одгода уписа могу бити најдуже за једну школску годину.

Подручне школе

Из ОШ „Никола Тесла“ додају да се и упис ученика у подручне школе (Велика Сочаница, Мала Сочаница, Босански Лужани, Поље и Горњи Вишњик) такође обавља на исти начин као и у централну школу, путем интернет платформе, у просторијама школе или телефонским путем.

Related posts

Прекиди у снабдијевању
струјом сутра и у петак

Derventski List

Приредбом крунисали припрему за школу

admin

ПУЉИЋ: У БОЖИЋУ ПРОНАЋИ ИЗВОР СНАГЕ И НАДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još