ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ ДО 26. ЈАНУАРА

Овогодишњим буџетом општине Дервента за стипендирање студената и надарених ученика средњих школа предвиђено је 200.000 марака, а пријаве за додјелу стипендија су у току.

Конкурс за додјелу стипендија редовним студентима и надареним ученицима средњих школа у школској 2019/2020. години општине Дервента расписан је 26. децембра и отворен је 30. дана, а одређени број пријава већ је пристигао.

Право на стипендију општине Дервента имају сви редовни студенти првог циклуса студија који су први пут уписани у прву и више године студија, дјеца погинулих и несталих бораца и цивилних жртава рата, дјеца без оба родитеља, студенти из социјално-угрожених породица, надарени ученици средњих школа и средњошколци без оба родитеља.

У Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности истичу да је до сада запримљено 30 захтјева за стипендију нових студената, а пријаве на конкурс послало је и осам средњошколаца.

– Од 30 пристиглих захтјева, 17 су предали студенти прве године студија. Студенти који су до сада добијали стипендију општине до краја децембра требало је да доставе потврду о упису наредне године студија, чиме се њихов уговор о стипендирању продужава, а они који нису до сада добијали стипендију могу да се пријаве до 26. јануара. До сада је 101 студент предао потврду о упису нове академске године и њима ће на рачун бити уплаћена јануарска стипендија – рекао је начелник одјељења Славен Пашалић.

Он је подсјетио да је лани измијењен правилник о стипендирању те се сада узимају у разматрање и студенти прве године који на пријемном испиту освоје и мање од 90 бодова.

– Општина Дервента сваке године издваја довољно средстава за стипендије свим студентима јавних факултета који испуњавају услове конкурса, а надамо се да ће и ове године сви ти студенти постати и остати општински стипендисти – рекао је Пашалић.

Након истека рока за предају докумената, комисија ће рангирати кандидате и са онима који испуњавају услове начелник општине ће потписати уговоре о стипендирању.

Објава

Дервентски лист од 26. децембра објављује у свом штампаном издању конкурс за додјелу стипендија, а текст конкурса доступан је и на интернет страници www.derventskilist.net у рубрици „Конкурси“.

Листа стипендиста

Након утврђивања коначне листе студената и ученика којима се одобрава стипендија за школску 2019/2020. годину, она ће бити објављена у Дервентском листу, на огласној табли општине Дервента и на веб страници www.derventa.ba.

конкурс стипендије

Related posts

За прославу Дана жена тражи се столица више

admin

ДИМЊАЧАРИ У ДЕРВЕНТИ ПРЕДСТАВИЛИ ЗАНАТ

admin

Гојковић поднио оставку на
функцију в.д. директора „Шума РС“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još