Друштво

Програмирање занимање садашњости и будућности

Потражња за стручњацима из области рачунарства и програмирања из године у годину расте, а могућности за запослење и даље унапређење знања су неограничене.

Управо због тога, Средњошколски центар „Михајло Пупин“ занимање техничар рачунарства и програмирања уврстио је у понуду струка које ће ђаци моћи да похађају у предстојећој школској години. Прилику да се четири године специјализују у овој области имаће 24 ученика у једном одјељењу.

Из школе истичу да техничари рачунарства и програмирања кроз стручне предмете стичу знања из области програмирања, хардвера, система администрације, мултимедије и електронике, а практична настава изводи се у модерно опремљеним кабинетима.

– Настава се изводи у пет специјализованих кабинета информатике и кабинету за електронику – истакли су додавши да су на крају средњошколског образовања свршени техничари рачунарства и програмирања оспособљени за програмирање на модерним програмским језицима.

Директор школе Предраг Дринић је додао да када ђаци „изађу“ из школских клупа имају квалитетно знање, јер су упознати са конфигурацијом рачунара и рачунарске мреже, те имају знање о информационо – комуникационим технологијама.

– Ко планира да настави образовање, шансу, свакако, може да потражи како на домаћим високошколским установама, тако и на иностраним, због добре подлоге коју добијају у средњој школи. Сви они који имају у плану запослење послије завршене школе, оспособљени су за продају и одржавање рачунара, али и програмирање – казао је Дринић додајући да раст потражње за стручњацима из области рачунарства прати и раст њихових примања.

Све потребне информације о упису СШЦ „Михајло Пупин“ за  школску 2021/2022. годину, те о понуђеним занимањима можете пронаћи у штампаном издању Дервентског листа, као и на интернет порталима www.derventskilist.net и на сајту школе www.gimnazija-derventa.rs.sr.

Средњошколски центар „Михајло Пупин“

 

ЗАНИМАЊЕ   СТЕПЕН     БРОЈ ОДЈЕЉЕЊА   БРОЈ УЧЕНИКА

Гимназија  –           IV                       2                       48

општи смјер

Техничар рачунарства   IV              1                       24

и програмирања

Техничар

информационих

технологија                    IV                    1                    24

Електричар –                  III                  ½                       12

електроинсталатер /

аутоелектричар           III                     ½                         12

 

Related posts

Представљене књиге о дервентским
ношњама и календеровачком сиру

Derventski List

Више од 250 жена славило
празник њима посвећен

Derventski List

Вожња електричним тротинетом само уз дозволу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još