Друштво

ДЈЕЦИ УКАЗАНО НА ВАЖНОСТ ОЧУВАЊА ЗДРАВЉА

Дом здравља Дервента је поводом 7. априла, Свјетског дана здравља, организовао бројне радионице, предавања и посјете за ученике и малишане из вртића, а све у циљу повећања свијести најмлађих о важности превенције и очувања здравља.

С обзиром да се Свјетски дан здравља ове године обиљежава под мотом „здравље доступно свима“, истакнут је значај примарне здравствене заштите, која је у дервентском Дому здравља, како су истакли у овој установи, на виском нивоу.

Како би се упознали са службама и начином рада, особље Дома здравља, малишанима из вртића „Трол“  је показало да примање вакцине, посјета зубару и вађења крви нису страшни, те су им током обиласка установе указали на важност здравог начина живота, а почастили су их и здравим намирницама.

Екипа Хигијенско-епидемиолошке службе одржала је интерактивне радионице за ученике од првог до четвртог разреда ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи о значају личне хигијене и правилне исхране у очувању здравља. Радионице на исту тему су одржане и за све ученике у подручним школама у Црнчи, Горњим Церанима, Доњој Осињи и Појезни.

Центар за ментално здравље одржао је низ едукација о емоционалној писмености, насиљу на интернету и менталном здрављу за ученике деветог разреда ОШ „Никола Тесла“, док су ученици седмог, осмог и деветог разреда ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима учили и о важности превенције насиља, те репродуктивном здрављу.

– Служба превентивне, дјечије и опште стоматологије је  ученике шестог, седмог, осмог и деветог разреда осињске основне школе упознала са каријесом, зубним каменцем, протезом, а обављени су и превентивни стоматолошки прегледи ученика – саопштили су из ове здравствене установе додајући да су се ученици деветог разреда Основне школе „19. април“ упознали са ризицима које носе неадекватна исхрана и хигијена зуба.

– Дом здравља у оквиру својих редовних активности, поред пружања квалитетне и свеобухватне здравствене заштите на примарном нивоу пацијентима, велику пажњу поклања и промоцији здравља и превенцији обољења – истакли су из Дома здравља.

Related posts

Прикупљена 71 доза драгоцјене течности

admin

Солидан род кукуруза,
бригу задаје откупна цијена

Derventski List

ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР ДОБИО БИБЛИОТЕКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još