ИЗДВОЈЕНОНовости

„Просвјета“ прославила крсну славу

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ данас је славским обредом прославило крсну славу удружења, Светог Саву.
Предсједник „Просвјете“ свештеник Далибор Ђекић истакао је да се ове године у складу са ситуацијом узрокованом вирусом корона слава обиљежава у скромнијем обиму и без посебног програма као што је то било раније.
– Ово је прилика да се захвалимо свима онима који су стално уз „Просвјету“ и драгом Богу и Светом Сави за протеклу годину. Иако је епидемиолошка ситуација у протеклој години била сложена, неке пројекте смо реализовали, а надам се када стану мјере да ће бити простора да још више радимо и реализујемо многе пројекте које нисмо могли у претходном периоду – рекао је Ђекић подсјетивши да ће уочи Васкрса бити организован избор најљепшег ћириличног рукописа.
– Такође, планирали смо и организовање промоција књига и друге пројекте – додао је он изражавајући наду да ће епидемиолошка ситуација да се стабилизује.
Примивши поштење градоначелник Дервенте Милорад Симић честитао је славу друштву и рекао да се нада да ће традиција коју „Просвјета“ његује трајати и даље.
– Драго ми је да у овом облику одржавамо ову традицију јер је грехота прекидати, а ако Бог да догодине да се окупимо у већем броју. Данас нам свима у доброј мјери мањка слободе и њу треба промовисати, а увијек се треба позвати на све људе који су кроз пуно одрицања обезбиједили ову слободу. Просвјета има своју сврху и желим вам да дуго година славите и да се радујете – рекао је Симић.

Related posts

1. мај симбол борбе за радничка права

admin

Дервента прославља Дан града и крсну славу храма

admin

Свети Сава и данас свјетионик просвјетитељства

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još