ИЗДВОЈЕНОХроника

ПУШКЕ КРИЛИ У БАЛАМА СИЈЕНА

Послије хапшења четворице младића из Дервенте због сумње да су из кафане „Дворац“ у Горњим Палачковцима, код Прњавора, украли 1.300 марака, али и да су се неколико дана касније вратили у исти тај објекат, те покушали да га поново опљачкају, познати су нови детаљи.

„Независне новине“ данас пишу да су тројица из ове дружине осумњичена и за провалу у кафић ЛМС у Дервенти, а из којег је украдено 2.600 марака.

Према незваничним информацијама, заједничким радом бањалучке и добојске полиције, ухапшени су Драган Стевановић (28), Жељко Ђурић (20), Добривој Новић (25), те Бојан Малетић (22), а у склопу истраге пронађен је низ доказа, укључујући и фантомке и пушкомитраљез.

Све их терете за тешку крађу и покушај тешке крађе у „Дворцу“, док су Стевановић, Малетић и Ђурић осумњичени и за крађу у кафићу ЛМС, изведену у ноћи између 28. и 29. априла.

– Четири лица осумњичена су да су 17. маја, употребом физичке снаге и подесног предмета, упала у „Дворац“, те украла око 1.300 КМ, као и да су 23. маја покушала тешку крађу у том истом објекту – рекли су Независним новинама извори из бањалучке полиције.

Према раније објављеним информацијама, током покушаја крађе у „Дворцу“ чули су се и рафали. Наиме, по доступним подацима, прво су разбојници успјели однијети новац, а затим су се шест дана касније поново вратили под окриљем ноћи, али је власник чуо буку, те су се они дали у бјекство, уз отварање ватре.

Из бањалучке полиције потврђено је да је пронађено и одузето оружје за које се сумња да су осумњичени имали код себе. По сазнањима „Независних“, оружје је нађено међу балама сијена у помоћном објекту.

Незванично, током крим-обраде од Ђурића је одузет ловачки карабин са оптичким нишаном, те аутоматска пушка, а од Малетића пушкомитраљез.

Како су у случај због крађе у Дервенти укључени и добојски полицајци, они су у једном селу код Дервенте пронашли напуштен Опел и унутра уочили фантомке. Сумња се да су ово возило користили осумњичени, а нађени су унутра и други докази.

– На основу наредбе Основног суда Дервента, возило је претресено, те су пронађене три капе са изрезаним прорезима за очи, тзв. фантомке, три пара рукавица и качкет. Ти предмети се користе за маскирање приликом кривичних дјела – рекли су из добојске полиције.

http://www.nezavisne.com

Related posts

БАКЕ И ДЕКЕ ДРУЖИЛИ СЕ СА УНУЧИЋИМА У ВРТИЋУ

admin

Од вртића се опростили маштовитом приредбом

admin

ВОДА СТИЖЕ ДО 700 ДОМАЋИНСТАВА ОСИЊСКОГ КРАЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još