ИЗДВОЈЕНОНовости

РИХАРД АУЕР: ОД ПИОНИРА УЛАГАЊА ДО ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА

Храброст и повјерење уз које је закорачио на тло Дервенте, а потом и развио једно од најуспјешнијих предузећа на подручју општине, али и Републике Српске, довољни су разлози да директор компаније „Дигитал електроник“ Рихард Ауер понесе титулу почасног грађанина.

Овом Аустријанцу на свечаној сједници Скупштине, поводом Дана општине, 28. августа, биће уручена Повеља почасног грађанина са златним грбом општине.

Ауер је први озбиљан страни инвеститор на подручју општине, пробио лед будућим улагачима, а у Дервенту је дошао на препоруку директора компаније „Гатарић“ Бојка Гатарића.

Био је то, касније ће се показати, огроман искорак, с обзиром да су, руководећи се његовим примјером, у Дервенту током посљедњих година стигли бројни страни инвеститори.

Ауер је рођен 1953. године у Ебенау, у близини Салзбурга, у Аустрији. Школовао се за механичара канцеларијских машина, а занатски испит положио је 1978. године. Исте године у Аустрији је основао „Дигитал електроник ГмбХ“, а од 1998. године производни погон је лоциран у мјесту Тамсвег код Салзбурга.

Од 2005. године пословно је, као клијент „Мреже нетворк“, повезан са Дервентом, а 2012. године основан је „Дигитал електроник“ који је преузео више од 120 радника „Мреже нетворк“.

„Дигитал електроник“ у Аустрији запошљава 240 радника, а у Дервенти 203, а предузеће је комплетан понуђач мехатроничких услуга.

Основ развоја и производње су производи у области система приступа и паркирања, казино-аутоматизација, савремена технологија освјетљења и компоненте за ЛЕД оперативна свјетла.

Компанија, чији је Ауер власник, тиме је прокрчила пут и примјени савремених технологија у производњи у Дервенти, те пружајући шансу запосленима да се усавршавају и прате свјетске трендове у дигиталној индустрији. Осим тога, захваљујући сарадњи са свјетски признатим компанијама из ове области, „Дигитал“ је Дервенту представио и на свјетској пословној сцени, доринијевши ширењу имиџа о општини која је добар домаћин страним улагачима.

Радо долази

У Дервенту

Допринос Рихарда Ауера привредном развоју и афирмацији Дервенте у посљедње двије деценије, огромни су, а у прилог образложењу за Повељу почасног грађанина иде и чињеница да у Дервенту и више него радо свраћа. Осим у производном погону, гдје са радницима ради на унапређењу процеса производње, Ауер је током боравка у Дервенти често виђен у шетњи и дружењу са пријатељима.

Related posts

СП И ПДП ОБЈАВИЛИ КАНДИДАТСКЕ ЛИСТЕ

admin

„К-УНИ ПЛУС“ ЛИДЕР У БиХ ПО ПРИХОДУ И ИЗВОЗУ

admin

ОДГОВОРАН РАД УПРАВЕ КРЧИ ПУТ ЗА СТАТУС ГРАДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još