Култура

Пјесма „Сава“ Марине
Матић побједник конкурса

Пјесма „Сава“ ауторке Марине Матић из Србије проглашена је најљепшом на конкурсу Српског књижевног клуба „Вихор“ поводом 22. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2023“.

На конкурс за избор најљепших пјесама посвећеним љепотама вода стигло је 58 радова из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Бугарске, Хрватске, Њемачке и Швајцарске, а осим у категорији најљепших стихова о водама, награђена је шаљива пјесма Снежана Раковић из Бањалуке под називом „Када је вода“. У категорији „Укрински водени цвијет“ најбољом је проглашена пјесма „Последњи валцер“ Биљане Добриловић из Добоја, а похваљене су и пјесме Кристине Милутин из Градишке, Драгице Грбић из Вишеграда и Милорада Ђурђевића из Дервенте. 

Награде побједницима конкурса биће уручене на Илинданским пјесничким сусретима 5. августа у Центру за културу, а дан раније, 4. августа, биће представљене и двије збирке поезије Саше Гајића из Словеније.

Related posts

Плесом, игром и пјесмом
завршен „Пркос – фест“

Derventski List

У Школи глуме „крчкају“ се нове представе

admin

ИЗ БИБЛИОТЕКЕ 200 КЊИГА ЗА ОСОБЕ У ИЗОЛАЦИЈИ У СТУДЕНТСКОМ ЦЕНТРУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još