Друштво

Разним жанровима музике очарали кориснике „Будућности“

Гудачки састав „Дуола“, који чине брачни пар Милица и Ђорђе Миловановић, обрадовали су данас кориснике Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ мини – концертом.

Тактови виоле стигли су у Дервенту у оквиру пројекта „Музика припада свима“ чији је циљ, како су објаснили извођачи, да музика „прошета“ широм Републике Српске и стигне до што већег броја грађана.

– Пројекат је подржало Министарство породице, омладине, и спорта, а он обухвата концерте за дјецу са посебним потребама и то у што више градова и општина – казали су Миловановићи истичући да су у „Будућности“ представили својим стандардним репертоаром који обухвата класичну, филмску, поп и рок музику, али и дјечије пјесме.

Наставник музике у Центру „Будућности“ Виолета Пећић истакла је да су овакви концерти веома значајни за ученике овог центра, посебно оне склоне музици.

– Осим што ученици уживају у живом музицирању за шта у нашем граду рјеђе имају могућности, данас су послије концерта имали прилику да тактилно упознају инструменте и да разговарају са извођачима. Дјеца која немају проблема са видом могла су да виде како изгледају инструменти и уживају у концертном извођењу  – казала је Пећићева додавши да су дјеца итекако уживала у концерту, што је наставнике посебно обрадовало.

Осим у Дервенти, састав „Дуола“ уприличио је концерте и у Српцу и Бањалуци, а план је да наступају и у Требињу и  Источном Сарајеву.

Related posts

Скупа сјетва оставља необрађена поља

admin

Методе јавног говора
олакшавају вођење часа

Derventski List

ПРЕДСТАВЉЕНИ ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРОИЗВОДИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još