ИЗДВОЈЕНОСпорт

РУКОМЕТАШИ МЈЕРКАЈУ ШАМПИОНСКУ ТИТУЛУ

До почетка прољетног дијела првенства у Првој рукометној лиги Републике Српске остало нешто више од мјесец, а припреме дервентских рукометаша значајно су одмакле.

Ноге више нису тако тешке, организам се привикао на напоре, а све се нестрпљивије очекују прве утакмице.

– Ми имамо обавезу да наставимо са добрим играма и добрим резултатима, а на то нас обавезује прво мјесто које смо освојили јесенас. Због тога припремама приступамо врло озбиљно, мада имамо доста изостанака, што због обавеза играча, што због других разлога – каже предсједник Управног одбора Славен Шмуља, којег смо, непосредно пред почетак тренинга, затекли у спортској опреми.

Наиме, познато је да је он, поред дужности предсједника Управног одбора, истовремено и стандардни играч.

Загријавање, трчкарање с лоптом, а након тога озбиљан рад до финиша тренинга је отприлике садржај тренинга на којима се појављује петнаестак играча.

У уторак навече, од јесењих стартера, није било Земуновића и Добриловића, те добојске четворке. Практично, недостајао је један респектабилан тим, са једним играчем мањка.

– Интензитет тренинга, наравно, није на оном нивоу као кад смо били у Премијер лиги, али није ни велика разлика. Можда су обавезе играча нешто мање и можда је нешто мањи притисак, али систем рада на тренинзима је врло сличан. Појачања која смо ангажовали ће, очекујемо, „уозбиљити“ нашу бековску линију и бићемо чвршћи у одбрани и опаснији у нападу – кажу први људи клуба непосредно пред почетак тренинга којем се одазвало 13-14 играча.

Оно што охрабрује све љубитеље рукомета у Дервенти је велики број младих играча који показују жељу и спремност да дају значајан допринос игри екипе.

– Ово подмлађивање екипе догодило се, у доброј мјери, након што смо из Премијер лиге испали у Прву лигу. Поред неколико наших искусних играча, стасавају млађи играчи који ће врло брзо бити носиоци игре – кажу најодговорнији људи у клубу.

Једна од важних чињеница којом се руководство клуба ових дана бави, свакако је затварање финансијске конструкције. Новца никад нема довољно, али никад није било ни да недостаје за основне ствари.

– Наша сазнања су таква да у смислу финансирања из општинског буџета неће бити драстичних промјена, што значи да очекујемо износ средстава сличан оном из прошле године. То значи управо то да клуб може да функционише на минимуму, а о евентуалним већим остварењима морамо много озбиљније да размишљамо и да их пажљиво планирамо – каже Шмуља.

Одговор на питање које се све чешће поставља од када је постало извјесно да „Дервента“ има једну од најбољих екипа у првенству Републике Српске, а јесте  хоће ли „Дервента“ поново играти у Премијер лиги.

– Прво морамо да освојимо, односно задржимо прво мјесто, што би био огроман успјех, али не треба да правимо планове прије него што будемо имали основ за њих. О евентуалном искораку у том смислу став треба да заузму органи клуба, а онда би требало ослушнути шта каже средина – закључује Шмуља.

Времена за разговор више није било, јер се огласила пиштаљка тренера Милорад Бјелошевића, означавајучи почетак тренинга.

У руководству Рукометног клуба радују се реконструкцији рукометног игралишта „Партизановог“, убијеђени у то да ће на овом простору бити много више могућности за тренирање млађих селекција.

Појачања

Екипа Рукометног клуба „Дервента“ биће на прољеће јача за два играча у бековској линији. Оба су добро познати дервентској публици, а ријеч је о Борису Станковићу који је до љетос био дугогодишњи играч Дервенте и Данијел Пејић који је, такође, играо за „Дервенту“. Станковић је дошао из добојске „Слоге“, а Пејић из „Приједора“.

 

Пријатељски тромеч

У суботу су најмлађи играчи дервентског Рукометног клуба угостили своје вршњаке из Маглаја.

2008: Дервента – Маглај 9:21

2006: Дервента – Маглај 18:17

2004: Дервента – Маглај 22:28

 

Играчи

На списку тренера Милорада Бјелошевића су: Д. Старчевић, Ристић, Тошић, Толимир, Шмуља, Лукић, Пејаковић, Савић, Милинковић, Драгичевић, Земуновић, Добриловић, Сибинчић, Шкрга, Поповић, Малешевић, Мандић, Николић, Д. Станковић, Јовичић, Ђекић, А. Старчевић, Видаковић, Б. Станковић и Пејић.

– Не можемо да кажемо да сви ови играчи који су на списку редовно тренирају, али можемо да кажемо да имамо сасвим довољан фонд играча за несметан тренажни, а касније и такмичарски процес. Договор с играчима који нису из Дервенте је да они не долазе сваки дан на тренинге, него да кондицију одржавају физичком активношћу у мјесту становања – каже Бјелошевић.

Related posts

Екскурзије и матурске забаве
печати на школовање

Derventski List

ЗАРАЖЕНА ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА ИЗ ДЕРВЕНТЕ

admin

ЂАЦИ УСКЛИКНУЛИ С ЉУБАВЉУ СВЕТИТЕЉУ САВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još