Друштво

Ручни радови испунили
Дом пензионера

Ручни радови попут икона, одјевних предмета, украсног посуђа и цвијећа, те домаћих џемова и слатка од разног воћа, изложени су данас у Дому пензионера, а изложбу је Удружење пензионера приредило поводом Међународног дана жена.

Прилику да покажу да пензионерске дане испуњавају креативним, али и корисним активностима, искористило је десет чланова Удружења пензионера, али и Туристичка организација града.

Предсједник Удружења пензионера Вељко Спасенић рекао је да је ова изложба доказ да су дервентски пензионери веома активни и да своје вријеме користе на најбољи могући начин.

– Наши пензионери су активни, друже се, себе уграђују у активности, а доказ је да данас овдје имамо различите предмете и производе кућне радиности – казао је Спасенић.

Пензионерка Милка Дурмиш сматра да чланови старије популације, барем у дервентском удружењу, настоје да своје вријеме што квалитетније искористе.

– И ова изложба иде у прилог томе. Радо сам и сама изложила неколико ручних радова, накит, старе ношње, мед, цвијеће и друго – казала је Дурмишева.

Нада Радановић представила је своје, али радове своје унуке Еме.

– Жељела сам да покаже суграђанима да многе предмете могу да рециклирају и поново искористе. Такође, моја унука која није овдје због школских обавеза, већ друго израђује уникатне украсе којем сам изложила – рекла је Радановићева.

Изложба је у Дому пензионера отворена данас до 17 часова.

Related posts

Методе јавног говора
олакшавају вођење часа

Derventski List

Холанђани у Дервенти започињу
ново животно поглавље

Derventski List

Упозорење на јак
вјетар и невријеме

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još