Друштво

Савјетима стручњака до
бољих резултата и овчарству

Низ стручних предавања која за пољопривредне произвођаче из Дервенте и околних локалних заједница у нашем граду организује Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, настављен је данас презентацијом најбољих рјешења за унапрјеђење овчарства.

Акцент предавања био је на правилној исхрани, њези и чувању грла, а виши стручни сарадник за сточарство у Ресору за пружање стручних услуга Радмила Цвијић нагласила је да су фармерима пренијели савјете како правилним поступањем са грлима постући најбоље резултате.

– Предавање је одржано у сарадњи са Градском управом и Стручном и техничком школом, а предавању су присуствовали и ученици пољопривредне струке. Представник компаније „Сано“ Перо Гњидић говорио о исхрани, а представници нашег ресора о подстицајима, матичној евиденцији и добрим пољопривредним праксама у овчарској производњи – додала је Цвијићева.

Гњидић је казао да је произвођаче упознао са важности правилне исхране оваца.

– Ту је посебно битно водити рачуна о хигијенској исправности хране како се не би развиле болести – рекао је Гњидић.

Љубиша Николић из Агића рекао је да су предавања увијек добродошла.

– На фарми имам тренутно 250 матичних оваца које су у фази  јагњења. Сваке године повећавам стада, а ове године сам уложио и у квалитетније приплодне овнове – рекао је Николић, а Ненад Кукић у Осиње брине о 173 одрасле овце и око 100 јагњади.

– Болести нема, јер водим рачуна о њези грла и правилној исхрани – нагласио је Кукић.

Предавању је присуствовао и Раденко Малетић из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе.

Related posts

СПЦ и вјерници прослављају Ђурђевдан

admin

Данас Велика Госпојина

Derventski List

Најезда крпеља напунила амбуланте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još