Друштво

Свечано за Божић
у осињској парохији

Славен Аџић из Осиње добитник је златника са иконом рођења Исуса Христа у храму Светог великомученика Пантелејмона у Осињи, а који је даровала Гордана Гојић из Осиње.
Свештеник Илија Тривић пожелио је свима благослов Богомладенца Христа – са жељама да сваки надолазећи празник дочекују у кругу најмилијих.
Прослава најрадоснијег хришћанског празника Божића y храмовима осињске парохије почела је јуче вечерњим богослужењима, a потом и освештањем и налагањем бадњака. У свим храмовима уприличено је послужење за све присутне уз народно весеље, а за најмлађе је организовано „пијукање“.

У храму Свете преподобне Петке у Црнчи служен је акатист рођењу Христовом и прочитана Посланица Његове Светости Патријарха српског Порфирија, а по завршеном богослужењу подјељене су мале чеснице, а добитница иконе Свете Петке и Светога Писма била је Слободанка Балешевић из Црнче.
У храму Покрова Пресвете Богородице у Горњим Церанима добитник иконе Покрова Пресвете Богородице и Светога писма био је Јаков Новић.

Related posts

Васпитачи из „Трола“ активни учесници стручног усавршавања

admin

КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА 28. ЈУНА

admin

Резултати трећег уписног
рока у СШЦ „Михајло Пупин“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još