ИЗДВОЈЕНОНовости

СВИ КОНТАКТИ ЗАРАЖЕНЕ ВАСПИТАЧИЦЕ ПОД НАДЗОРОМ

Све особе са којима је васпитачица из приватног вртића код које је потврђена зараза корона вирусом била у контакту су стављена под здравствени надзор Хигијенско-епидемиолошке службе дервентског Дома здравља и налазе се у кућној изолацији.

Саопштено је то из Дома здравља гдје су додали да вртић неће радити, те да ће бити извршена дезинфекција читавог објекта.

– Инфекција корона вирусом код васпитачице потврђена је 14. маја у оквиру скрининга радника из вртића који долазе у контакт са дјецом. Инфицирана особа није имала симптоме инфекције и не може навести да је била у контакту са обољелим од КОВИД-19 – нагласили су из Дома здравља.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић рекао је да је у протекла 24 часа тестирано 28 радника у вртићима.

– Имали смо једну позитивну васпитачицу из приватног вртића у Дервенти, која ради са малом групом дјеце. Вртић ће бити затворен због дезинфекције и праћења свих контаката, а сви ће бити у изолацији и тестирани. Добро је знати да је васпитачица користила заштитну опрему док је радила – рекао је Шеранић.

Он је додао да су прошле седмице дате препоруке за почетак рада вртића у Српској и мјера које се притом морају проводити, а уједно се кренуло и са обавезним скринингом васпитача који су запослени у вртићима на нови вирус корона, прије почетка рада вртића.

Укупно је до сада тестирано 280 радника у вртићима, од чега је био један позитиван тест код васпитачице у Лакташима, али тај вртић уопште није почео са радом.

– Рађени су лабораторијски налази из вртића из Бањалуке, Лакташа, Челинца, Прњавора, Теслића, Добоја, Приједора, Козарске Дубице, Новог Града, Костајнице, Дервенте, Модриче итд, а са овим системом надзора ће се наставити и у наредном периоду, најављује Шеранић.

Подаци за Дервенту

До сада је корона вирус потврђен код 46 особа у Дервенти, међу којима је највише корисника и запослених у Дому за старија лица „Златни Луг“. Седам особа се опоравило, а једна је излијечена. Укупно се под надзором налази 201 особа.

Related posts

Чланови „Сунца“ уз лијепе жеље и џепарац путују на море

admin

Етно – пјесма непролазна вриједност

admin

ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕРВЕНТЕ У ВЕЛИКОЈ КЛАДУШИ О ДЕТАЉИМА САРАДЊЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još