ИЗДВОЈЕНОНовости

СДС и ПДП у коалицији, Ковачевић заједнички кандидат за начелника

Предсједници дервентских одбора СДС-а и ПДП-а потписали су данас коалициони споразум за локалне изборе, којим је озваничена подршка заједничком кандидату за начелника општине Дервента Влади Ковачевићу.
Потписивању споразума присуствовала је Јелена Тривић испред ПДП-а, те Радо Савић замјеник предсједника СДС-а, као и већина кандидата СДС-а и ПДП-а за одборнике у општинском парламенту.
Предсједник општинског одбора СДС-а у Дервенти Бранко Катанић изразио је задовољство озваничењем договора пистигнутог раније.
– Задовољство ми је данас да смо договор СДС-а и ПДП-а, од прије шест мјесеци, крунисали потписивањем коалиционог споразума и указивањем подршке будућем начелнику, кандидату СДС-а Влади Ковачевићу на ту позицију- рекао је Катанић оцијенивши да заједнички кандидат има све потребне предиспозиције за функцију за коју се кандидовао.
– Господин Ковачевић је млад, образован и политички довољно искусан човјек који познаје проблематику у Дервенти и сигуран сам да ће донијети оне нужне промјене које очекујемо, а то су бољи услови за све нас и одговара нашем слогану: “Дервента по мјери свих нас” – рекао је Катанић.
Заједнички кандидат за начелника Владо Ковачевић захвалио се на подршци и указаном повјерењу обје странке.
– Коначно је дошло вријеме за промјене у Дервенти и коначно је дошло вријеме да кажемо да струка треба бити испред странке. Промјене не могу да дођу саме од себе, зато позивам све грађане да се укључе у изборни процес, јер не смијемо да будемо заробљени политикама, идеологијама и уцјенама, јер морамо да пружимо руке једни другима, да се поштујемо и уважавамо, да планирамо за боље сутра. Једноставно речено: Сваки човјек у Републици Српској, па тако и у Дервенти, мора да има иста права без обзира на опције, опредјељења и увјерења- рекао је Ковачевић додавши да док год тај циљ не буде испуњен нема мјеста одмору.
Подршку кандидату указао је и замјеник предсједника СДС-а Радо Савић истакавши да је оваква промјена оно што треба Дервенти и уопште Републици Српској.
– СДС и ПДП су грађанима Дервенте понудили младог, честитог и енергичног човјека и то је оно што у принципу тражи народ Републике Српске да нашим локалним заједницама управљају млађи људи, људи који су мотивисани и вољни да донесу бољитак свима нама. Мислим да ће у овом дијелу Српске сигурно у новембру бити промјена и да ће бити боље- рекао је Савић.
Предсједик Општинског одбора ПДП-а Милан Ђукић процијенио је да ће промјена у позицији на челу општине донијети додатан позитиван импулс у Дервенти.
– Драго ми је да смо данас у Дервенти ованичили сарадњу коју смо договорили већ прије шест мјесеци и са братском партијом СДС-ом договорили заједничку подршку кандидату Влади Ковачевићу. Дервенти су неопходне промјене, већ након извјесног напретка, општина Дервента долази до стагнације и вјерујемо да промјенама, почев од начелничке позиције, а затим и у структури општинске власти, може се донијети онај позитивни импулс који је потребан у Дервенти да зауставимо одлив младих људи и пружимо шансу да људи овдје имају прилику за посао и да заснују породицу, да овдје живе и створе своју будућност- изјавио је Ђукић.
У име руководства ПДП-а Јелена Тривић је истакла значај присуства и подршке свих кандидата са одборничких листи ове двије странке.
– Заиста од великог значаја да сви кандидати који су на листи СДС-а и ПДП-а на терену подржавају заједничког кандидата за начелника. Ми смо овиме озваничили подршку и врха ПДП-а кандидату Ковачевићу и општинског одбора ПДП-а заједничком кандидату- рекла је Тривићева.

Related posts

Драгојевићи коначно имају
нормалне услове за живот

Derventski List

Од школе се опраштају уз музику, пјесму и поворку градом (ФОТО)

admin

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ ЗИМА, ХЛАДНИЈА НЕГО ПРОШЛА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još