ИЗДВОЈЕНОНовости

СИМИЋУ УРУЧЕНО ПРИЗНАЊЕ „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“

Начелнику општине Дервента Милораду Симићу данас је на свечаности у Матици српској у Новом Саду уручено признање „Капетан Миша Анастасијевић“, као најбољем партнеру у региону.

Симић је једини овогодишњи добитник из Републике Српске, те се тако нашао у друштву лауреата, угледних привредника, универзитетских професора, умјетника, те личности које су у различитим областима постигле запажене резултате.

Признање је Симићу стигло као потврда залагања за унапређење привредног и друштвеног амбијента у Републици Српској, те због изградње и јачања просперитета у региону, а уручено му је у присуству бројних угледних личности из Србије и региона, те делегације општине Дервента.

  • Симићев ангажман допринио је даљем развоју и јачању специјалних веза између Српске и Србије – истакли су организатори, односно привредне коморе Србије и Војводине, универзитети у Београду и Новом Саду, те агенција „Медиа Инвент“.

Данашња додјела признања, које носи име чувеног српског трговца и добротвора из 19. вијека, је централна након регионалних које су биле организоване у претходном периоду.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ додјељује су у Србији од 2000. године.

 

 

Related posts

У суботу вакцинација без претходног заказивања

admin

Полицијска станица отворила врата за најмлађе госте

admin

Подршка вишечланим породицама неће изостати ни убудуће

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još