Друштво

Спомен плоча чува успомене на погинуле прњаврочане

У Аџином потоку у Босанским Лужанима, на мјесту гдје је током операције „Коридор 92“ живот у борби за слободу у Одбрамбено-отаџбинском рату изгубило пет мјештана Малог Прњавора, у недјељу ће бити освештана спомен-плоча на коју су уклесана њихова имена.

Том приликом биће служен парастос, а у знак сјећања на њихову жртву биће положени вијенци и прислужене свијеће.

Њихови саборци овим чином желе да поруче да их нису заборавили, а иницијатива за изградњу спомен плоче стигла је од Мјесне борачке организације Прњавор Мали и то када се навршава три деценије од њихове погибије.

-Желимо да сачувамо од заборава наше саборце који су истог дана кад су упућени на ратиште у овај крај своје животе трагично изгубили. Тада је и рањено 11 наших војника и сви се сјећамо тог 19. јула и празника Светог Сисоја који памтимо по том догађају, рекао је предсједник организације Славко Сегдар захваливши се борачким организацијама Дервенте и Добоја, дервентском „Комуналцу“ као и Богдану и Зорану Којићу који су дали велики допринос и земљиште на којем се споменик налази.

Тог кобног дана, животе су, као припадници чете из Малог Прњавора Крњинске бригаде, изгубили Славко Радоњић, Чедо и Марко Старчевић, Симо Малбашић и Горан Радоњић.

Related posts

Матурантима приближени
студијски програми

Derventski List

За студенте у Српској 1.065 стипендија

admin

Oсновци одмјерили знање из неколико предмета

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još