Спорт

Спортски подвизи служе
на понос Дервенти

Многобројна публика вечерас је имала прилику да, осим финала турнира „Дервента Нектар футсал“, по 24. пут свједочи и проглашењу најбољих спортиста Дервенте за 2023. годину чији спортски подвизи служе на понос Дервенти.

Анастасија Павловић и Огњен Благојевић крунисали су своје успјехе титулама најбољих спортиста, a пехаре за најперспективније спортисте подигле су атлетичарка Теодора Милојевић и одбојкашица Јелена Попадић, док је титулом најбољег спортског колектива окруњен Клуб малог фудбала „Дервента“. Осим захвалности организаторима избора Дервентском листу и граду Дервента, добитници признања истакли су да ће иж ове награде значити вјетар у леђа у наредним изазовима.

Замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић који је уручио награде, честитао је свима који су понијели ласкаве титуле најбољих у дервентском спорту.

– На Дервенћанима је да препознају најбоље од најбољих, а циљ Градске управе је свакако да подржи све манифестације које су незаобилазне у календару дешавања, као и да из године у годину унапређује инфраструктуру која је потребна и коју Дервента заслужује за одржавање тих манифестација. Ту је свакако Спортски центар, стадион ФК „Текстилац“, као и други спортски терени у које настојимо да улажемо – рекао је Јефтић додавши да град за подршку спорту годишње издваја 500.000 марака.

– Наша тенденција је да обезбиједимо услове како би сва удружења и клубови који окупљају младе људе могли лакше да остваре своје циљеве – додао је Јефтић.

Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“ готово двије и по деценије организује избор најбољих спортиста, а директор овог предузећа Чедо Вујичић нагласио је да ниједне године избор није био неизвјесан као овогодишњи у чак три категорије. 

– То је прилично незахвалан посао, јер наравно сви желе да буду први, најбољи и добију награду и признање за свој рад. Наравно, само један може да буде најбољи и први, и у том смислу је овај посао врло тежак. Треба да изразимо захвалност члановима жирија који су ставили свој углед и знање на располагање Дервентском листу и помогли да изаберемо најбоље, јер су њихови гласови пресудили. Свакако, убијеђен сам да су, као и сваке године, најбољи добили признања – казао је Вујичић додавши да ће Дервентски лист и даље пажљиво и брижљиво наставити да биљежи све домете дервентских спортиста и догодине опет бирати најбоље спортисте.

Related posts

Атлетичарима 17 медаља

admin

Само четири тројке

Derventski List

Одличја изборило
55 каратиста

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još