Друштво

СТАРА ЦРКВА ПОД КРОВОМ

Новоизграђени храм у Српској вароши добио је кров и столарију, а ових дана требало би да почну груби унутрашњи радови.

– Успјели смо да покријемо цркву и поставимо столарију, а до краја мјесеца требало би да буду завршени унутрашњи радови, који подразумијевају постављање електро инсталација, пода, те малтерисање зидова. Тиме би грубо унутрашње уређење цркве било завршено, односно дошли бисмо у фазу да завршимо све до иконостаса – рекао је предсједник грађевинског одбора за изградњу Старе цркве Драго Наградић.

Он је подсјетио да градња цркве напредује највише захваљујући доброј вољи и прилозима вјерника.

– За изградњу овог храма добили смо по 10.000 марака од Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Министарства за избјегла и расељена лица РС, али најдражи су нам прилози који долазе од наших добрих православаца, који нам у складу са својим могућностима помажу да храм завршимо – додао је Наградић.

Изградња новог храма на темељима некадашег започела је прошле године, а дио је комплекса који ће чинити и светосавски дом, мртвачница са палионицом свијећа, те звоник.

 

 

Related posts

Ивана Симић и Дајана
Дујаковић у „Ритму Европе“

Derventski List

Мотел и ресторан „Бабино брдо“ поново ради

admin

Ускрс у Бијелом Брду испуњен
молитвом и дружењем

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još