ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СТУБИЋИМА СТАЈУ У КРАЈ НЕСАВЈЕСНИМ ВОЗАЧИМА

Стубићи који су постављени на тротоару испред улаза з подручну једницу Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове у Дервенти већ првог дана испунили су своју сврху, онемогућавајући непрописно паркирање које је годинама било проблем за овај дио града.

Ради се о дијелу пројекта унапређења безбједности саобраћаја и изградње зелене површине поред Основне школе „Никола Тесла“, а стубићи би требало да буду постављени и на тротоару са десне стране улице.

Стубиће су, у сарадњи са Општинском управом, израдили ученици металске струке Стручне и техничке школе. Наиме, техничари ЦНЦ технологија заслужни су за пројектовање и моделирање стубића, док су бравари и заваривачи имали задатак да финални производ буде постављен на своје мјесто.

Професор машинске групе предмета у овој школи Дражен Петковић преводио је ђаке у пројектовању, изради и постављању стубића.

– Моја идеја је да ученицима обезбиједим практичну наставу. Ово је само почетак наше сарадње са Општинском управом, али план је свакако да се овакав вид праксе настави – рекао је Петковић.

Related posts

„Маштовница“ од 1. фебруара
мјесто учења и дружења

Derventski List

Христос васкрсе!

admin

Ђаци са јасним жељама бирају будућа занимања (Фото)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još