ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СТУДЕНТУ УРУЧЕНО 1.000 КМ ПРИКУПЉЕНИХ НА БАЛУ

Чланице Кола српских сестара „Царица Милица“ уручиле су данас, након литургије у Саборном храму Успења Пресвете Богородице, студенту Драгораду Радуловићу 1.000 марака прикупљених на Светосавском балу.

Радуловић на Факултету техничких наука у Новом Саду студира софтверско инжињерство, а тренутно је на другој години студија. Каже да је био упознат да ће дио новца прикупљеног на Светосавском балу бити додијељено једном од студената, али да није очекивао да то буде он.

  • Изненадио сам се када сам сазнао да сам ја добитних ове награде и много ми значи, а у великој мјери ће ми помоћи током студија. Вјероватно ћу ова средства искористити да набавим нови лаптоп, који ми је неопходан у мојој струци, а стари већ не задовољава критеријуме – рекао је Радуловић захваливши се Колу српских сестара и пожеливши чланицама срећу у даљем раду.

Чланице Кола истакле су да је хуманитарно -просвјетитељски рад окосница њиховог дјеловања, а у оквиру тога ове године су одредиле да од средстава прикуљпених од донација за Светосавски бал, извоје дио за мотивацију младе популације, односно студената.

  • Жељеле смо да наградимо једног од најбољих студената из Дервенте, а ове године одлучиле смо да то буде студент техничких наука. У складу с тим од новца прикупљеног на Светосавском балу извдојиле смо 1.000 марака, а надамо се да ћемо са оваквом праксом наставити и сљедећих година. На овај начин желимо да мотивишемо студенте и да им поручимо да труд и рад не остају непримијећени – истакле су чланице Кола.

На Светосавском балу који је одржан почетком мјесеца, прикупљено је виђше од 18.000 марака, од којих је дио намијењен за куповину звона за Саборни храм, а дио за подршку студентима.

 

Related posts

КРЕЋУ „МАШТОВНИЦА“ И „ШКОЛИЦА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА“

admin

Пјесмама и рецитацијама
славе људска права

Derventski List

Ратарима саднице и репроматеријал, стижу и пластеници

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još