Новости

СУБНОР остаје чувар
тековина борбе за слободу

Градска организација СУБНОР-а задовољна је оствареним резултатима у протеклој години, а у текућој години биће настављене активности усмјерене на његовање традације Народоослободилачке борбе, као и обнова спомен -обиљежја.

Истакао је то предсједник дервентског СУБНОР-а Борислав Прерадовић послије данашње сједнице Скупштине организације која је једногласно прихватила извјештаје за прошлу и планове за ову годину.

– Имамо 46 активних чланова, а преминули су нам ученик НОБ-а Спасоје Ђенић и потомак учесника Нинко Добриловић. Приступају нам нови чланови, међу којима има и младих, који се све више окупљају на обиљежавањима значајних датума – казао је Прерадовић додајући да у плану обнова спомен – чесми у Осојцима и  Сочаници, споменика код  Три крушке, обнову ограде око споменика у  Жеравцу, али наставак обиљежавања свих значајних датума.

Нагласио је да СУБНОР има константну подршку Градске управе и других установа и организација, као и донатора.

Прерадовић је најавио и успостављање сарадње са СУБНОР-ом Србије.

Скупштини је присуствовао и шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микeревић који је рекао да Градска управа Дервента помаже рад СУБНОР-а.

– Врата Градске управе су за вас увијек отворена. Наставите да ширите идеју очувања тековина Народноослободичке борбе, а лијепо је видјети да у вашим редовима има и младих – рекао је Микеревић.

На сједници је допуњено и чланство организације, па су на мјеста чланова Предсједништва СУБНОР-а изабрани Борислав Вукичевић и Момир Вукичевић, који ће обављати и послове секретара, а члан надзорног одбора од сада је Павка Диздаревић.

Related posts

Обиљежавање преласка 12.
славонске бригаде у Босну сутра

Derventski List

Признање награда за дугогодишњи рад

admin

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još