ИЗДВОЈЕНОНовости

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА 22 ПОРОДИЦЕ ПОВРАТНИКА

Представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције уручили су данас повратничким породицама на подручју општине кључеве 22 новоизграђене куће, а још 24 стамбене јединице требало би да буду завршене крајем мјесеца.

На повратак у родно мјесто од 1992. године чекао је Мирослав Јуракић из Живиница, који је неколико година живио у Осијеку, а потом се преселио у Загреб.

– Обновом сам јако задовољан, лијепо је вратити се на своју родну груду. Цијелој породици је драго доћи овдје и сви се радујемо што сада имамо своју кућу. Тренутно радим у Загребу, али видјећемо како ћемо се организовати док још уредимо кућу и двориште – рекао је Јуракић.

Објекти су изграђени у оквиру Регионалног пројекта стамбеног збрињавања, односно потпројекта БХ2, који проводи секретаријат, односно бивше Министарство за избјеглице и расељена лица РС.

– Кроз овај пројекат гради се 46 стамбених јединица, од чега су 22 породице данас добиле кључеве, а остали би изграђене објекте требало да преузму до краја мјесеца. Пројекат је укупно вриједан 1,4 милиона марака и само је један у низ који се реализује на подручју Дервенте. Да је се овако радило прије више од 20 година сигурно је да би ситуација била другачија кад је у питању повратак – рекао је замјеник директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Јуричевић.

У реализацији пројеката повратка на подручје Дервенте активно учествује општина, а замјеник начелника општине Синиша Јефтић рекао је да је локална заједница испунила све захтјеве секретаријата.

– Наша је обавеза да допринесемо овим пројектима, кроз израду потребне урбанистичко-техничке документације, обезбиједимо потребну инфраструктуру, односно путеве, прикључке за струју, воду и слично, а увијек смо на располагању да пружимо и стручну помоћ корисницима донација. Надамо се да су људи задовољни што су коначно добили куће и да ћемо и даље радити на повратку – рекао је Јефтић.

Related posts

Настава у првом полугодишту завршава се 30. децембра

admin

Евидентирање првачића путем телефона и мејла

admin

ДЕРВЕНТИ ПОНУЂЕНО СНАБДИЈЕВАЊЕ ПРИРОДНИМ ГАСОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još