Друштво

ТАКМИЧАРСКИ ДУХ ПУТ КА УСПЈЕХУ

Добра воља, мало труда и такмичарски дух је све што је потребно како би неко био бољи од најбољих.
Казала је то ученица генерације осињске Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ Јелена Планинчевић, коју су залагање током наставе и резултати са разних такмичења издвојили у међу школским другарима који су такође власници „Вукове“ дипломе.
– Сматрам да се уз мало труда и уз добру вољу доста тога може постићи, између осталог и добре оцјене. Оно што је пресудило да у мојој школи баш ја понесем титулу ђака генерације јесте такмичарски дух, тачније резултати које сам освајала на такмичењима – сматра Планинчевићева.
Она је у досадашњем школовању предност давала математици и информатици, па не чуде добри резултати на такмичењима.
– Свако од нас је у неким предметима или областима бољи, у неким лошији. То не значи да треба посустати, већ управо тим областима посветити више времена. Моји фаворити су математика и информатика, али сам давала свој максимум да се што боље спремим и за такмичење из српског језика – истакла је Планинчевићева додавши да је поред школских обавеза била и активан члан Црвеног крста, те учествовала на разним такмичењима у њиховој организацији.
Из успјеха које је низала у досадашњем школовању проистекло је и интересовање за информационе технологије.
– Желим да надоградим своје знање из информационих технологија. То је оно ка чему стремим и у чему желим да напредујем – одлучна је ова ученица.
У њеном успјеху поред породице велику улогу имају и наставници, али посебно издваја разредницу која је увијек имала разумијевања и увијек спреман пријатељски савјет.
– Увијек сам наилазила на подршку наставника, али истакла бих разредницу, којој сам неизмјерно захвална за разумијевање и то што је увијек била ту за мене – закључила је Планинчевићева.

Настава на даљину
Ова ученица сматра да иако је удобније наставу пратити из куће, квалитет преношења знања је далеко бољи када се то ради у школи.
– Вјерујем да нисам једина којој је недостајало дружење са вршњацима, те да већина нас једва чека повратак у школу – истака је она.

Related posts

Повратак ученика у клупе 24. јануара

admin

Кроз радионице
оснажују жене

Derventski List

У петак у „Тролу“ састанак са родитељима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još