ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„ТЕБИ, ЗВИЈЕЗДО СЈАЈНА“ ЖЕНАМА У ЧАСТ

Манифестација „Теби, звијездо сјајна“, коју традиционално поводом 8. марта организује Интернационални мултирелигијски и интеркултурни центар „Заједно“, окупила је вечерас велики број Дервенћана, који су уживали у музици, и рецитацијама.

У препуној сали Центра за културу публици су се представили хор „Мозаик“, пјевачке групе СКУД „Дервента“ и КУДМ „Босиљак“, пјесникиње Вера Ратковац, Јасмина Радановић и Евита Бојковац. Богат програм својим наступима употпунили су и рецитатори Вања Којић Ружичић и Фадил Пелесић, солисткиња на гитари Теа Станковић, те пјевач Енвер Вејзовић.

  • ИМИЦ „Заједно“ већ десетак година организује програм посвећен жени и ово је прилика да се представе наш хор пензионера, пјесници, пјевачи, рецитатори, инструменталисти и остали умјетници. Програм је приређен као својеврсна захвала љепшем полу за све оно што оне чине за нас. Ова манифестација је прихваћена од стране дервентске публике и нама је драго што на овакав начин доприносимо обиљежавању 8. марта у Дервенти, јер то је заиста један од најљепших дана у години – рекао је представник ИМИЦ „Заједно“ Фадил Пелесић.

Учесница програма Јасмина Радановић истакла је да већ три године учествује на овој традиционалној манифестацији.

  • Као просвјетни радник, радо се одазивам свакој културној манифестацији, с тим да ми је ова вечерашња посебно драга. Сматрам да ми жене можемо да пошаљемо важну поруку и осјећам се веома лијепо, као жена, јер ми је указана прилика да иступим и нешто кажем. Са ИМИЦ-ом и његовим представницима Милицом и Фадилом Пелесић остварујем добру сарадњу, зато што они желе да овом граду врате пријератни сјај и ја их радо подржавам у томе. Када наступам, публици се представљам пјесмама, јер у слободно вријеме пишем поезију – казала је Радановићева.

Related posts

ПРИКУПЉЕНО 95 ДОЗА КРВИ

admin

Библиотека објавила побједнике осмомартовског конкурса

admin

Служба посвећена Богу, цркви и вјерницима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još