ИЗДВОЈЕНОНовости

Уговорени пројекти вриједни
610.000 КМ и уређење Спомен – собе

Уговором вриједним 610.000 марака, који је градоначелник Милорад Симић данас потписао са предузећем „Геокоп“, обухваћено је више инфраструктурних пројеката, док је са предузећем „Ехта – Р“ уговорена прва фаза уређења Спомен – собе у износу од 32.411 КМ.

Градоначелник је нагласио да ће реализацијом ових уговора бити достигнут износ од 5,7 милиона марака властитих улагања града у овој години.

– Уговор у вриједности од око 610.00 марака односи се на изградњу тротоара од мотела „Двор“ до Улице 16. крајишке у износу од  159.000 КМ, чишћење одводних канала од 100.000 марака, затим  реконструкцију тротоара  у Улици Српске војске поред касарне у вриједности од 80.000 марака и још низ других пројеката –  казао је Симић, а уговором је дефинисано и асфалтирање саобраћајнице у Сервисно – комуналном центру, изградња тротоара у Мотајичкој и улицама Николе Тесле и 1. маја, пресвлачење дијела Радничке, те Занатске и Поп Јовичине улице, асфалтирање пута у Пољу и дијела улица Одред Војводе Мишића и Радничке, као и реконструкција тротоара код „Миленијума“ и вањско уређење Друштвеног  дома у Омерагићима.

Градоначелник је истакао да наведени пројекти, као и они који ће тек услиједити захваљујући буџетском суфициту, представљају дио новог инвестиционог циклуса у граду.

– Слиједи нам уговарање пројеката у вриједности 1,5 милиона марака из буџетског суфицита, а ако томе додамо и 5,2 милиона КМ од Владе РС за реконструкцију Основне школе „Никола Тесла“, јасно је да ће у Дервенти бити уложена значајна средства – казао је Симић.

Када се ради о уређењу Спомен – собе, чија прва фаза је уговорена са предузећем „Ехта – Р“ у вриједности од 32.411 КМ, градоначелник је нагласио да је било потребно испунити мноштво елемената да би се приступило радовима.

– Морали смо да водимо рачуна да Спомен – соба буде у близини споменика погинулим борцима и да ријешимо имовинско – правне послове. Када се стекну још услови  прелазимо и на другу фазу изградње, а средства су обезбијеђена у буџету – казао је Симић.

Задовољство због скорег почетка уређења Спомен – собе изразио је предсједник Градске борачке организације Чедо Вујичић. 

– Постојала су четири принципа које је Борачка организација истакла приликом подношења идеје за изградњу Спомен – собе.  Тражено је да се она налази у близини централног спомен – обиљежја, да буде у главној улици, видљива и грађена јавним средствима, и да послије изградње управљање и брига о њој буде повјерена некој од јавних институција – казао је Вујичић појаснивши да ће у Спомен – соби бити исписана имена свих погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата, али и значајни датуми, те да ће дио простора бити посвећен сјећању на двије бригаде 27. и Осињску бригаду, али и друге важне догађаје из Одбрамбено – отаџбинског рата.

Власник предузећа „Ехта – Р“ Драгољуб Ћустић рекао је да ова фирма има рок од 60 дана за завршетак посла у Спомен – соби.

– Обављаћемо браварске и молерске радове и постављати керамику, ријечју уредићемо простор да би се могле изводити даље фазе радова – казао је Ћустић.

Related posts

Наставак засједања сутра

Derventski List

САБОР ЛОВАЦА ОКУПИО 600 ЉУБИТЕЉА ЛОВА

admin

Мирон и Бањчева најбољи спортисти

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još