Друштво

Удружењу „Сунце“ донирано
2.500 КМ од уличне трке

Спорт и хуманост још једном су се нашли у побједничком тиму и то током друге уличне трке кроз Дервенту, а прикупљених 2.500 марака од котизације намијењено је Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“.

Трку улицама града, која је одржана 19. априла, организовали су Атлетски клуб „Дервента“ и Туристичка организација уз подршку Градске управе, а тренер у овом клубу Далибор Врховац истакао је да је у односу на лани, када је такође приход од котизације уручен „Сунцу“, прикупљено више новца.

– Веома смо задовољни трком. Осим најбољих атлетичара из БиХ, дио трке су били и бројни учесници из Хрватске, Црне Горе и Србије, а сви они су потврдили да је дервентска улична трка била једна од најбољи не само у БиХ, већ и у региону – рекао је Врховац изразивши наду да ће догодине ова спортска манифестација имати још више учесника, а за септембар је планирана још једна трка у Дервенти и то од пет и десет километара.

Донацију Атлетског клуба у Удружењу „Сунце“ примили су изражавајући велику захвалност.

– Удружење има 178 корисника, а ову донацију искористићемо за услуге превоза корисника у дневни центар, с обзиром да су ови трошкови много већи од гранта којим расположемо – рекла је предсједница удружења Татјана Спасојевић додавши да је члановима, осим донације, веома значајно и то што су били дио уличне трке.

Предаји ваучера присуствовао је и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности  Градске управе Славен Пашалић.

Плакете

Представник Атлетског клуба Далибор Врховац данас је  градоначелнику Милораду Симићу и Градској управи уручио плакете којим је изразио захвалност за подршку у одржавању уличне трке.

Related posts

У ДОМ СУПРУГЕ ПОГИНУЛОГ БОРЦА СТИГЛА ВОДА

admin

Избор најљепше фотографије
у празничном кутку

Derventski List

Одгођен концерт
„Теби звијездо сјајна“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još