ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Украшени ведрином и елеганцијом
закорачили на нове животне стазе

Свечаним дефилеом и пригодним музичким програмом приређеним у њихову част, 100 матураната Стручне и техничке школе закорачили су вечерас у свијет одраслих окитивши град младошћу и елеганцијом.
Распоређени у четири одјељења, занимања пословно -правни, пољопривредни и техничар ЦНЦ технологија, те бравар-заваривач/обрађивач метала резањем, ученици су се матурском вечери опростили од професора, другара и средњошколских клупа, са осмијесима хитајући у нове изазове.
Директорица школе Бранка Јовић пожељела је свим матурантима срећу у будућности.

-Желим вечерас да вас испратим у живот, ако имате циљ и идеје у које вјерујете, немојте посустати. Не дозволите да вас препреке обесхрабре, борите се, не дајте се, не препуштајте се стихији. Вечерас је важно да сте сви на броју, прави, снажни и весели. Учили смо вас да будете добри стручњаци, а прије свега добри људи, праведни према себи и другима. Изнад свега, чувајте пријатеље, цијените своје родитеље, свој град и своју школу, који ће вам увијек бити сигурна лука – рекла је Јовићева додавши да је ова генерација украшена добрим ученицима, а признања су вечерас уручена најбољим.

Титулу ученице генерације понијела је Сузана Пријевић.

-Трудила сам се током ове четири године да успијем и тежила овој титули, и то ми је била нека мотивација за успјехе. Надам се упису на полицијску академију или наставку школовања у струци – рекла је Пријевићева.
Ученица завршног разреда техничар ЦНЦ технологија Тамара Николић истакла је да своје знање планира искористити у једној од дервентских фирми.

-Планирам се запослити у струци, а средњу школу ћу памтити по друштву, били смо најбројније одјељење и најсложније – рекла је Николићева, а запослењу по завршетку школе нада се и Слађан Удовичић.

-Волио бих остати у овој струци, ЦНЦ технологија, занимљива је и добро плаћена – казао је Удовичић.
Дружења и пријатељства за читав живот из средње школе понијела је и Андреа Живанић, а и Силвана Винчић ће највише чувати успомене на пријатељства.
Осим чланова породице и пријатеља, као и многобројних суграђана, матуранте су на нове животне стазе испратили и замјеник градоначелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

-Честитам вам и желим сву срећу и успјех у даљим изазовима – рекао је Јефтић.
Град је пружио финансијску подршку и у прослави ове матурске вечери.

Related posts

ВРТИЋ „ТРОЛ“: ПРИПРЕМА ЗА ШКОЛУ ОД 1. МАРТА

admin

Без струје сутра
дијелови града

Derventski List

НАРЕДБА О РАДНОМ ВРЕМЕНУ ЗА 9. МАЈ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još