Друштво

У грчком кутку обиљежен
дан грчког језика

Грчки кутак у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ испуниле су данас рецитације и кратак историјат језика и културе Грчке, а поводом обиљежавања Међународног дана грчког језика истакнуте су и споне које вежу грчки и српски језик.

Овај празник обиљежава се 9. фебруара, на дан смрти грчког пјесника Дионисиоса Соломоса, а обиљежавање је у овој дервентској школи приређено по први пут.

– Ове године смо по први пут организовали скромнију свечаност којом обиљежавамо Међународни дан грчког језика и то у нашем Грчком кутку који је своја врата отворио прошле године. Ученици су припремили веома садржајан програм са пјесмама на грчком језику, али се један број ђака разболио, тако да смо имали нешто краћи програм. Што се тиче наставе грчког језика која је планирана „онлајн“, из наше школе пријавило се око 40 ученика. Надамо се да ће ускоро да почне одржавање часова, а до тад, ученици су посвећени усвајању знања о култури и везама између језика два народа – рекла је директорица ове школе Гордана Асентић.

Програм су припремиле ученице гимназије општег и друштвеног – језичког смјера са професорицом Сањом Вуковић. 

Related posts

Поводом Васкрса подијељено 90 пакета помоћи

admin

ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР ДОБИО БИБЛИОТЕКУ

admin

Дервента у недјељу
у „Ритму Европе“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još