Друштво

У Дому здравља доступни
брисеви за вртићку дјецу

У Дому здравља од сутра, 2. јула, па до краја августа, уторком и четвртком од седам до десет часова биће узимани брисева грла и носа дјеце која похађају вртић, и то у просторијама вакциналног центра уз претходно заказивање термина.

Према Закону о предшколском васпитању и образовању на почетку сваке радне године родитељ дјетета које похађа предшколску установу обавезан је да донесе налаз бриса грла, носа и столице дјетета, а ове анализе могуће је обавити у дервентском Дому здравља.

– За ове анализе неопходно је донијети здравствену књижицу дјетета и упутницу педијатра која се може узети без присуства дјетета и том приликом се заказује термин за узимање брисева. Цијена ове услуге је пет марака по особи – саопштили су из Дома здравља додајући да за особе која немају упутницу педијатра или нису у могућности да дијете доведу у наведеним терминима узимање брисева грла и носа могуће је и у лабораторији Дома здравља сваким радним даном од седам до девет часова без претходног заказивања.

Цијена услуге у овом случају износи 20 КМ по особи.

У лабораторији ове здравствене установе могуће је обавити и преглед столице на паразите сваким радним даном од седам до 15 часова.

– За ову услугу није неопходна упутница педијатра, а цијена износи пет марака – прецизирали су из Дома здравља.

Related posts

Степеницама лакше до рибарске стазе

admin

Недостатак стручних кадрова шанса за запослење

admin

Берба љешника крајем љета

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još