ИЗДВОЈЕНОНовости

У инфраструктуру Нових Лужана уложено 100.000 КМ

Објекат друштвеног дома у Новим Лужанима, који је након ратних дејстава био потпуно девастиран, добио је нови функционалнији изглед, те је један од реализованих пројеката у овом селу у чију је инфраструктуру у посљедњих годину уложено око 100.000 марака.

Мјештанин Горан Чокић казао је да је провођење ових пројеката од великог значаја за око 140 становника Нових Лужана.

– Реконструкција сеоског дома, који је био потпуно порушен, доста значи за наше село, а служиће првенствено за окупљање мјештана. Задовољство је велико, јер се посљедњих 30 година није радило, а посљедњих годину дана реализована су четири пројекта на задовољство и одушевљење мјештана – казао је Чокић истакавши да је ријеч о пројектима крчења пута на дионици Беглуци – Нови Лужани, обнављању споменика жртвама Другог свјетског рата и Одбрамбено – отаџбинског рата, те асфлатирање дионице пута у дужини од 500 метара.

Реализоване пројекте обишао је данас са својим сарадницима градоначелник Милорад Симић казавши да је ово село дуго било неправедно запостављено.

– Ово је неправедно запостављено подручје Дервенте, у непосредној близини града, које је порушено, а чији су мјештани стицајем околности расељени. У то име ове године смо се, схватајући нашу грешку, мало више посветили овом подручју, наравно у сарадњи са мјештанима. Обновили смо споменик жртвама и палим борцима из Другог свјетског и Одбрамбено – отаџбинског рата, јер овдје нажалост ни парастоси нису одржавани, а за шта је издвојено око 3.600 КМ, а у истом дворишту је и објекат сеоског дома, који је заиста био у веома лошем стању. Његова унутрашњост је обновљена средствима од око 18.000 КМ. Такође, из буџета је издвојено 10.000 КМ за крчење и уређивање канала пута који води до дома, а 62.000 КМ које је обезбиједило бивше Министарство за избјегла и расељена лица, смо уложили у асфалтирање непуних 500 метара дионице пута који користе и мјештани околних мјеста, а повезује Дервенту и Брод – рекао је Симић најавивши да слиједе и додатни радови на објекту дома.

– Сигурно ћемо ићи и у сљедеће фазе, а то је уређење спољашњости дома и ограде, наравно и даље у сарадњи са мјештанима. Ми који смо са закашњењем препознали потребе мјештана овог села, вјерујемо да ће ово село промијенити изглед – рекао је Симић.

Сеоски дом у Новим Лужанима са градоначелником је обишао и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, те представници Градске управе.

 

Related posts

РТРС О ЗЛОЧИНИМА НАД СРБИМА У ДЕРВЕНТИ

admin

О ребалансу овогодишњег и нацрту буџета за 2023. годину 15. новембра

admin

ЈОШ ЈЕДНА ПЉАЧКА У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još