Обавјештења

У недјељу избори за чланове
савјета мјесних заједница

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

ИЗБОРИ

за чланове савјета мјесних заједница

на подручју града Дервента

15. октобра 2023. године

Градска изборна комисија Дервента обавјештава грађане Дервентe да ће у недјељу, 15. октобра 2023. године од десет до 17 часова бити одржавани избори за чланове савјета у 39 мјесних заједница на подручју града Дервента.

Избори су непосредни и тајни, а бирачко право могу остварити бирачи који имају пребивалиште на подручју мјесне заједнице и чије се име налази на Изводу из Централног бирачког списка за мјесне заједнице. Да би остварили своје бирачко право бирачи су дужни предочити један од важећих идентификационих докумената (лична карта, пасош или возачка дозвола коју су издали надлежни органи БиХ).

У складу са чланом 124. Статута града Дервента и чланом 14. став 2. Одлуке о мјесним заједницама на подручју града Дервента, да би био изабран савјет мјесне заједнице потребно је да  на гласање изађе најмање:

– 30 грађана у мјесним заједницама за које се бира пет чланова савјета;

– 50 грађана у мјесним заједницама за које се бира седам чланова савјета, а које имају до 3.000 бирача, (МЗ Дервента I, МЗ Дервента III, МЗ „Чардак“, МЗ Луг, МЗ Велика Сочаница и МЗ Осиња);

– 70 грађана у мјесним заједницама које имају од 3.000 до 10.000 бирача за које се бира седам чланова савјета (МЗ Дервента „Укрина“ и МЗ Дервента II).

Уколико на изборе не изађе потребан број грађана у складу са тачком 8.1 Упутства о организовању и провођењу избора за чланове савјета мјесне заједнице, избори ће бити поновљени у року од 15 дана.

Избори за чланове савјета мјесних заједница Костреш, Трстенци и Горњи Вишњик неће бити одржани 15. октобра 2023. године, јер Градској изборној комисији Дервента није поднесен захтјев за овјеру кандидатске листе за наведене мјесне заједнице.

Градска изборна комисија позива бираче да у недјељу, 15. октобра изађу на изборе и непосредно бирају представнике за чланове савјета својих мјесних заједница.

   Градска изборна

комисија Дервента

Related posts

Оглас о продаји службеног возила

Derventski List

Обавјештење – комунална накнада

Derventski List

Наредба о радном времену
за 21. новембар

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još