ИЗДВОЈЕНОНовости

У финишу године о најважнијим документима

Одборници Скупштине града на посљедњем овогодишњем засједању, које је заказано за 14. децембар, разматраће 32 тачке дневног реда међу којима су неки од најважнијих докумената за локалну заједницу, односно приједлози буџета града и плана капиталних улагања за 2024. годину, као и висини стопе пореза на непокретности.

Усаглашено је то на данашњој сједници скупштинског Колегијума, који је дефинисао да ће се на дневном реду предстојеће сједнице наћи и приједлози програма заједничке комуналне потрошње и програма санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица на подручју града за идућу годину.

Ријечи ће бити и о одлукама о висини стопе пореза на непокретности и вриједности непокретности по зонама на подручју Дервенте, те неколико питања из области имовинско – правних односа.

На дневном реду су је и Приједлог програма рада Скупштине града Дервента за 2024. годину, као и програми рада и финансијски планови јавних установа, односно Дома здравља, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Спортског центра, Центра за културу, Туристичке организације, Геронтолошког центра, вртића „Трол“ и „Дервентског листа и Радио Дервенте.

Одборници ће се у финишу године бавити и утврђивањем висине накнаде за рад чланова Градске изборне комисије за идућу годину и издвајања средстава за област предшколског васпитања и образовања. Биће разматран и Приједлог одлуке о економској цијени услуге у предшколској установи „Трол“ за 2024. годину.

Информације

На дневном реду Скупштине града је и неколико информација и то о стању насиља у породици са приједлогом мјера за његово спрјечавање, те о условима и животу пензионера у Дервенти. Одборници ће разматрати и план систематске превентивне дератизације и програма за спрјечавање и сузбијање, елиминацију и ерадикацију заразних болести за 2024. годину.

Related posts

Вриједан осврт на
садржајан животни пут

Derventski List

СРЕЋНА НОВА 2020. ГОДИНА

admin

СНСД ПРЕДЛОЖИО СИМИЋА ЗА НОВИ МАНДАТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još