ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Храм на Врбицу одзвањао молитвом и дјечијим рецитацијама

Поводом Лазареве суботе или Врбице данас у Саборном храму Успења Пресвете Богородице служена литургија у присуству великог броја вјерника, а рецитацијама су се представили и најмлађи суграђани.

– Рецитацијама које су дјеца припремала у вртићу са својим васпитачима, представиле су се двије старије групе полазника, укупно њих 60. Наши предшколци су вриједно радили на овом програму у посљедње двије седмице – казали су из вртића „Трол“.

Намјесник дервентски протојереј ставрофор Радојица Ћетковић казао је да је ове године прослава Лазареве суботе обојена посебном радошћу због поновног присуства дјечице.

– У посљедње двије године дјеца нам нису могла доћи због пандемије. Тако да нас је ове године обузела посебна радост што су поново дјечица са нама у цркви одржала свој програм, одрецитовали оно што су припремили, а црква их је подстакла – рекао је Ћетковић честитавши свим вјерницима предстојећи празник Васкрсење Хрисово.

Српска православна црква и вјерници Лазареву суботу прослављају у знак Лазаревог васкрсења, а сутра се прославља Цвјетна недјеља уочи посљедње седмице васкршњег поста.

 

 

 

Related posts

Уз осмијехе и загрљаје
опростили се од основне школе

Derventski List

ПЛАНТАЖЕ ЉЕШНИКА ЗНАЧАЈАН ПОТЕНЦИЈАЛ

admin

Дервентски ученици
освојили више првих награда

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još