ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ЦЕНТАР „БУДУЋНОСТ“ ПОСТАЈЕ РЕСУРСНИ ЦЕНТАР ЗА ИНКЛУЗИЈУ

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Дервента једна је од четири установе у Републици Српској која је поднијела захтјев за формирање ресурсног центра за инклузивно васпитање и образовање, саопштено је из Министарства просвјете и културе РС.

Министар Наталија Тривић казала је да су ови центри у поступку формирања.

– Ресурсни центар биће велика подршка у раду са дјецом са сметњама у развоју и због тога је циљ да почну са радом до краја ове године – рекла је Тривићева додајући да су ресурсни центри замишљени као подршка свим предшколским установама и основним школама којима је потребна помоћ у раду са дјецом са сметњама у развоју.

Осим „Будућности“, захтјев за формирање овог центра поднијели су и Центар „Заштити ме“ Бањалука, Центар за васпитање, образовање и рехабилитацију слушања и говора Бањалука, Центар „Сунце“ Приједор.

У току је усклађивање статута ових установа са законским и подзаконским прописима који се односе на формирање ресурсних центара, а њихове регионалне канцеларије ће бити смјештене у ОШ “Свети Сава” Источно Ново Сарајево, ОШ “Вук Караџић” Бијељина и ОШ “Вук Караџић” Требиње и дјеловаће као саставни дио четири центра за васпитање и образовање дјеце са сметњама у развоју.

Related posts

У чарима Јахорине уживају пуним плућима

admin

У Хрватску и даље уз ковид потврду или негативан тест

admin

ГЛАСАЊЕ МОГУЋЕ САМО У БОСАНСКОМ ПЕТРОВЦУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još