ИЗДВОЈЕНОНовости

ЧЕТИРИ НОВООБОЉЕЛА У ДЕРВЕНТИ

Инфекција корона вирусом данас је потврђена код четири лица из Дервенте, саопштено је из Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља.

– Ради се о три лица са познатим контактом са особама обољелим од инфекције узроковане корона вирусом. Једно лице није могло навести да је било у контакту са обољелим од КОВИД-19 – навели су из Дома здрављаи додали да се под надзором налази 75 особа.

Директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић казао је данас да је у протекла 24 часа на вирус корона тестирано 525 особа у РС, од чега је 94 позитивно.

– Нажалост, забиљежена су и два смртна случаја, а преминуле су особе из Бањалуке и Пала. Највише новозаражених је из Бањалуке њих 21 – казао је Зељковић.

Додао је да је тренутно у болницама широм РС 269 особа, од чега је на УКЦ РС 73 лица, а 196 у другим болницама.

– Све више младих је позитивно на вирус корона, а за сада имамо 3.350 опорављених, а тренутно су активна 2.202 случаја – навео је Зељковић.

Он је поновио да је цијена комерцијалног тестирања на вирус корона у РС снижена на 150 КМ.

Related posts

Бесплатан превоз за ђаке путнике, већа издвајања за Дом здравља и пољопривреду

admin

ПОМОЗИМО АНАСТАСИЈИ ДА СТАНЕ НА НОГЕ

admin

Судбина 405 српских жртава
82 године најстрашнија опомена

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još