ИЗДВОЈЕНОНовости

Шеранић: У РС почиње масовнија вакцинација

Доласком контигента од 20.000 руских вакција „Спутњик“ у Републику Српску коначно можемо да почнемо са масовном вакцинацијом, изјавио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Шеранић је данас, гостујући у Јутарњем програму РТРС, изјавио да су раније постојале назнаке да би могли добити и већи број вакцина од овога који ће данас стићи у Републику Српску, али да су се појавили проблеми код произвођача због недостатка на тржишту бочица за паковање вакцина.

– Међутим, ми у наредном периоду очекујемо континуитет у испоруци вакцина што нам омогућава да извршавамо план вакцинације од којег не одступамо – рекао је Шеранић.

Он је напоменуо да је до данас вакцинисано око 3.600 медицинских радника из Српске, који су то обавили у медицинским установама у Српској и Србији.

– Ова количина вакцина која данас долази биће намијењена завршетку вакцинисања прве категорије људи, а то су медицинско особље у ковид одјељењима и запослени у установама које се баве збрињавањем старих лица. Након тога крећемо са вакцинацијом друге категорије, а то су лица преко 65 година и лица са хроничним обољењима – додао је Шеранић.

Министар је нагласио да су она лица која су раније редовно примала вакцине против грипа и родитељи дјеце са потешкоћама у развоју индикативна категорија који спадају у наредну категорију становништва која би требало да се вакцинишу.

Шеранић је изразио задовољство чињеницом да у Српској постоји велика заинтересованост за вакцинацију и нагласио да се нада да ће сви који то желе, бити вакцинисани у наредном периоду.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Бољи живот у Дервенти први на листи приоритета

admin

ТРИВИЋ: ОЧЕКУЈЕМО ЂАКЕ У КЛУПАМА

admin

Локални парламент засједа 30. јуна

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još