ИЗДВОЈЕНОНовости

Улица Краља Петра Првог
добија нови изглед

Реконструкцијом другог дијела Улице Краља Петра Првог од „Хармана“ до кружног тока „Рампа“, који је данас уговорен, главна градска улица у потпуности ће бити обновљена, а уз то, нови изглед добиће и прилаз Полицијској станици.

Уговор вриједан 743.948 марака за реконструкцију улице, као и посао уређења степеница према Полицијској станици вриједно око 40.000 КМ, градоначелник Милорад Симић потписао је са представницима фирме „Геокоп“, док је изградња система гријања у Ватрогасном дому уговорена са предузећем „Боро – терм“ из Добоја у вриједности од око 42.000 КМ.

Обнова главне градске улице обухвата изградњу хидрантске мреже, система за одводњу површинских вода,  дистрибутивног цјевовода, коловоза, тротоара, те хортикултурно уређење.

Градоначелник је истакао да радује чињеница да ће реконструкција ове улице бити завршена.

– Послом који је данас уговорен у вриједности од 743.000 КМ биће завршена комплетна реконструкција Улице Краља Петра Првог. Такође, биће завршено и уређење степеништа испред Полицијске станице у вриједности од 40.000 КМ. Све ово радимо из властитих средстава – рекао је Симић подсјетивши да је до сада у уређење центра града, односно главне улице, Трга ослобођења и Трга православља уложено око 2,5 милиона КМ.

Градоначелник је додао да је нови уговор за изградњу система гријања у Ватрогасном дому корак ближе ка томе да дервентски ватрогасци – спасиоци уселе у нови објекат.

– У Ватрогасни дом смо до сада уложили око милиона марака. Недавно је завршена набавка десет гаражних врата, а у току је прибављање опреме и намјештаја. Надам се да ће Цивилна заштита Републике Српске дијелом учествовати у овом послу – рекао је Симић.

Рок за завршетак радова на Улици Краља Петра Првог је 180 дана, а уређења степеништа код Полицијске станице 120 дана, док би за два мјесеца требало да буде завшена инсталација гријања у  Ватрогасном дому.

Школа и вртић

Градоначелник је додао да Градска управа заједно са Владом Републике Српске и предсједником Милорадом Додиком усаглашава реконструкцију објекта Основне школе „Никола Тесла“ и проширење вртића „Трол“.

– Реконструкција школе ће коштати око 5,5 милиона КМ и вјерујем да ћемо ускоро расписати позив за избор извођача радова. Влади РС смо упутили и приједлог за проширење вртића, за шта је потребно око 750.000 КМ, и ми смо већ обезбиједили простор. Листа чекања за вртић броји око 140 дјеце, а са проширеним капацитетима обданиште ће моћи да прими још од 130 до 150 малишана – нагласио је градоначелник.

Related posts

Дјечак задобио прелом поткољенице

admin

Елаборат први корак у увођењу видео – надзора

admin

ФИЛМ О ПРОБОЈУ КОРИДОРА – ЗАПИС О НАЈСЛАВНИЈОЈ БИЦИ ВРС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još