Друштво

Школско звоно у клупе
ће позвати 187 првачића

За 187 дјечака и дјевојчица школско звоно 1. септембра огласиће почетак новог, најважнијег поглавља у њиховим животима, полазак у школу.

Иако је упис првачића у све четири основне школе у Дервенти завршен, коначан број ђака првака биће познат тек пред сам почетак наставе, јер је упис дјеце могућ све до 1. септембра.

Као и претходних година, Основна школа „Никола Тесла“ предњачи по броју уписаних првачића, којих је у односу на годину раније седам више.

– У централној школи имаћемо 100 првачића, док је у Великој Сочаници уписано троје ђака, а у Малој Сочаници двоје. У подручном одјељењу у Пољу имамо једног ђака првака – рекли су из ове школе, а нову генерацију ђака у Основној школи „19. април“ чиниће 60 ученика.

Из ове школе су истакли да једино у подручном одјељењу у Мишковцима није уписан ниједан будући првачић.

– Прва знања у учионицама централне школе упијаће 53 ђака, док ће по троје ученика похађати наставу у Агићима и Трстенцима, а једно дијете уписано је у Кострешу – казали су из ове школе.

Од јесени ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима биће богатија за 13 ученика, што је знатно већи број у односу на прошлу школску годину, када су у први разред уписана само четири ђака.

– За сад имамо по шест ученика уписаних у централну и подручну школу у Дријену, те једног првачића у Малици – објаснила је директорица Маја Петровић, а осам будућих првачића прва знања ће стицати у ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи и то четири ученика у централној школи, те три у Горњим Церанима и један у Црнчи.

У први разред у школској 2023/2024. години у дервентским школама кренуло је 196 ученика.

„Будућност“ Нову генерацију ученика уписује и Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, а ђаци су, како су истакли, добродошли све до почетка школске године.

Related posts

Захвалницама награђена хуманост осморо волонтера

admin

На снази црвено упозорење, најављено до 40 степени

admin

У Дому здравља почело коришћење електронских картица

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još