Друштво

Штрапаријада у недјељу на Сајмишту

Трећа дервентска штрапаријада, манифестација која окупља велики број учесника, али посјетилаца, биће одржана у недјељу, 25. августа на Сајмишту.

Из коњичког клуба „Соко сиви“ најавили су да за ову смотру, која има међународни карактер, већ има више од 300 пријављених грла иако су пријаве могуће и на дан одржавања.

-Осим такмичења коња у вучи трупаца у четири категорије, перо лака, лака, средња и тешка, које ће бити одржано 25. августа, биће одржана и изложба коња и то 28. августа. И ове године штрапаријада има међународни карактер, јер нам учесници долазе из свих дијелова БиХ, Србије, Хрватске, Румуније, Словачке, а по први пут и из Чешке, Мађарске и Македоније – казао је први човјек клуба „Соко сиви“ Срето Симић додавши да је и ове године предвиђен наградни фонд од 10.000 евра који ће бити распоређен по категоријама, али и пехари и захвалнице.

Манифестацију је и ове године подржао град, а улазница за посјетиоце коштаће пет марака.

Related posts

Молитве и богат програм
поводом Спасовдана

Derventski List

Знање и енергија усмјерени у студије медицине

admin

УПУТСТВА ЗА РУКОВАЊЕ ХРАНОМ У ВРИЈЕМЕ КОРОНА ВИРУСА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još