ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ђаци путници од понедјељка ће имати превоз

Ученици путници од понедјељка ће поново моћи да користе аутобуске линије до школе, договорено је данас на састанку градоначелника Милорада Симића и његових сарадника са директором предузећа „СТП“ Бранком Чолићем.

Након што је „СТП“, превозник који на подручју Дервенте има регистроване линије прилагођене терминима ученика у школама, дан пред почетак школске године обавијестио школе и Градску управу да није у стању да саобраћа на линијама којима се углавном превозе ученици, превоз ђака није функционисао јуче и данас.

С обзиром да се ради о питању које не трпи одлагање, на данашњем састанку у Градској управи постигнут је договор да од понедјељка аутобуске линије које превозе ђаке поново буду у функцији.

– Разумјели смо тешкоће с којим се превозник суочава и заједно смо се опредијелили да пронађемо рјешење које ће значити обострано задовољство. То значи да ученици имају превоз, да превозник има исплативе линије, а ми да испунимо своју обавезу плаћања превоза. Жеља нам је, поред тога да ученици имају превоз, да подржимо нашег привредника – рекао је градоначелник Милорад Симић.

Чолић је додао да је задовољан постигнутим договором.

– Желимо да стимулишемо родитеље ученика, али и остале грађане да користе јавни превоз умјесто властитих возила, јер им је то исплативије – рекао је Чолић.

Иначе, Градска управа и Влада Републике Српске, на крају прошле школске године у цијелом износу плаћали су трошкове превоза за 372 ученика основних школа, а Градска управа је плаћали и око трећину трошкова превоза за 321 ученика средњих школа. За ове намјене у буџету је предвиђено 220.000 марака.

Related posts

ОБИЉЕЖЕН ДАН И СЛАВА ЦЕНТРА „БУДУЋНОСТ“

admin

СРЕЋАН 8. МАРТ – МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

admin

У ТОКУ ЗАМЈЕНА КРОВА НА СТРУЧНОЈ ШКОЛИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još